Volvo XC90, най-сигурният в света, качествен и може на газ!

3
134
Добави коментар
prodavalnik.top
prodavalnik.top

Volvo XC90, най-сигурният в света, качествен и може на газ!

Днес ви представяме един малко различен и особен автомобил а именно Volvo XC90. Моделът, който печели няколко години приза за най-сигурният и здрав автомобил във света. Да не повярвате и един от най-продаваните автомобили за САЩ, също така и печели приз за SUV на Америка и пак няколко години поред.

Произвежда се от 2002-ра до 2014-та, като това не е случайно, а именно заради качеството и надеждността си. При нея е наблегнато най-много на сигурността и е първа в много технологии по тази тема. Притежава система за камшични удари, за покрив, за отвесно и странично хлъзгане и челно също. Тук се прилага и за пръв път при челен удар двигателя да отива под автомобила, като освен това и самата предница е с особена форма.

Окачването е обикновено, няма нищо особено, но е здраво. Имат проблеми от време на време с рейката, но тя се рециклира и не се плашете. Здрави ламарини, качествени елементи. При този автомобил гнило може да има само, ако е удрян, драскан и други физически нанесени щети, както и на вносните автомобили слагането на подкалници, брони и други с разни рапидки.

Фейслифт е пуснат през 2007-ма, като разликата е ….на 98 процента, никаква. Това не е случайно, просто никой не е искал промени, защото е перфектен, единствено разни цветове по веждичките, лед фарове и още някои дреболии.

Отваряме капака и виждаме доброто старо Volvo, което няма как да сбъркате – петак, шестак и осмак. Бензиновите двигатели са: 2,5 5 цилиндров; 2,9 битурбо 6 цил. и 270 к.с.; 3,2 шестак 240 к.с. и най-големия 4,4 V8 311 к.с. ( досещате се в коя страна е рекордьор по търсене ). Всичките, ама всичките без проблем може да им се сложи газов инжекцион, то иначе трябва да се гръмнете с разхода :Х. В крайна сметка се води не само SUV но и търсен семеен автомобил, трябва да е и икономично и екологично. Жената да не мислите, че ей така ще ви отпусне бонус да покарате на бензин и а си харчите, а ?! Внимавайте с турбинките при битурбото на 2,9 защото от каране може да са изтормозени и да си отворите един скъп проблем.Водете си добър механик при огледи.

Дизелчета: Т4 и Т5; 2,4 163 к.с. и 190 к.с., всичките са здрави, но не са никак икономични, ама никак. Иска си джоб и то дълбок.

Като цяло поддръжката на XC90 не е скъпа, а нормална, като при повечето новички автомобили. Можем да сравним с МЛ, е повярвайте на светлинни години отпред и е по-евтин за поддръжка от него.

При оглед първото, което трябва да направите е да запалите автомобила, ако нищо не свети, завъртете докрай волана наляво и после надясно ( поне 6-7 пъти ), ако нищо не светне е една много добра новина! Инак, има един лентов кабел, който се разваля и после само в МОТО-ПФОЕ за да похарчим едни 650 лв. Препоръчваме да не давате на всеки Volvo за ремонт. АКо не го направите се изключват системите за сигурност и от там започват едни чудесии и не се знае къде, какво може да се случи и колко по-скъпо може да ви излезе.

Снабден е със всички възможни екстри за времето си. Добре е да знаете, че аудиото, не може да се сменя, и опитите могат да ви докарат до скъпи главоболия. Салона е само с естествена кожа, подглавниците не се местят и това не е случайно. Вътре всичко е от истинско дърво, лакирано, не пластмаса имитираща, минусче подлакътника, както при всички си скърца и е малко счупен, но не е фатално ;). Отзад е нормално широко, тъй като вече знаете, това не е само SUV, но влиза и в клас семеен автомобил и за това си има и вградено детско столче от 15 до 36 кг. Има си контролер за музиката, песни, ниво, режим за деца със заключване на вратите, можете да си вземете и 7 местната версия. Окачването е страхотно, отзад при повечето джипове скачате като луди, но още през 2002-ра е направен комфорт и е като лодка, освен това е и с халдекс, което носи и икономия. Багажника е супер широк и е достатъчно за много, дори и да си сложите газова бутилка тип пура, пак ще ви остане достатъчно пространство.

Интересното е, този джип се предлага и с двойно, ние не го препоръчваме. Нямаме идея, какъв е умисъла на предното, но го има. Избягвайте при 2,9 битурбо автоматичната 4 степенна кутия на GM, който е много некачествен и ремонта му е около 3 000 лв. Води се необслужваем, но това не е така и тъй като никой не му обръща внимание обикновено са скапани. Можете да си поръчате и ХЕКО модел, който е тунинг фирмата на Volvo и предлагат доста пипване по двигателя.

Автомобила не е скъп за обслужване, както ви казахме, но ще ви трябват за първоначално да го обслужите с нови коснумативи и гуми, като всичко около 2500 лв. X5 и ML им е по-скъпо повярвайте. Смело купувайте, здрав, сигурен, страхотен семеен високопроходим автомобил и джип.