Великден, напоен с Просеко

1
117
Добави коментар
svetla58
svetla58

Великден вече търкаля яйцата си зад ъгъла и в някои държави празничното настроение вече се е настанило сред рафтовете в големите вериги магазини. Те са отрупани с шоколадови изкушения във формата на яйца, зайци и всякакви великденски щуротийки.

Тази година радостта няма да е само за децата. И за по-възрастните любители на празника ще има яйцевидни забавления с различни вкусове.

Шоколадът и алкохолът са любимите ни начини да приключим седмицата или за подобаващо отпразнуване на някой повод, но намирането на тези два компонента, които се сработват наистина добре може да се окаже доста трудно.

Докато ромът и други питиета са популярни двойки с шоколада, то тази година марките са доста изобретателни с различни вкусове на нашите великденски лакомства: бира, която се влива в шоколада, джин трюфели и още нещо.

За радост на всички пораснали деца навсякъде по света, Marks & Spencer пуснаха великденско яйце с Просеко, за да отпразнуват иначе изпълнения с шоколад, празник. Нещо подобно на нашите „пияни вишни”.

Уместно наречено “Proseggo”, луксозното млечно шоколадово яйце е с аромат на шампанско и нотка на малина и касис и песъчинка сол.

Но още по-впечатляващото е, че освен страхотен вкус, това яйце има и страхотен вид. Ярко розово, блестящо млечно шоколадово яйце със завихрящ дизайн.

Шоколадовата наслада, която отне повече от година на Кати Патино да усъвършенства визията на продукта, съдържа в себе си бляскаво розово какао в допълнение с ръчно декориран дизайн.

А най-хубавата част е, че струва скромните пет лири или малко повече от шест долара.

Говорейки за старта, Патино казва: „Аз абсолютно обичам новото и модерно Proseggo Egg. Вляхме в луксозния млечен шоколад малина, касис и Просеко, за деликатен аромат с цветни нотки.”
Proseggo е посрещнато с наслада и от социалните мрежи, като много потребители похвалиха супермаркета за създаването на великденското яйце, което означава, че най-накрая могат да се насладят на най-доброто от двата свята – шоколад и Просеко – едновременно.

„Когато животът съчетава две от любимите ви неща, се ражда яйцето Proseggo.”

Яйцето с млечен шоколад се приготвя с розови popping бонбони и идва с шепа трюфели, които са напоени с Prosecco и тъмен ганаж по средата.

Но шоколадовата индустрия се е преплела по-дълбоко с алкохолната и нека видим на какво ще стане свидетели този Великден. Вижте още няколко забавни (пияни) великденски яйца.

Holdsworth Strawberry Popping Candy Easter Egg with Marc de Champagne Truffles

Красив мрамор с розови и бели вихри в декорацията си. Отвътре яйцето има гладък ягодов и бял шоколадов слой от едната страна и млечен шоколадов слой, поръсен с хрупкави пръчици от другата. Трюфелите Marc de Champagne, отново с popping бонбони, са божествени, с фини нотки на шампанско.

Buttermilk Strawberry Bellini Easter Egg

Ярко розово пъстроцветно яйце със скрити фъдж парченца във вътрешността си. Замразено-сушената ягода придава на яйцето хубав танг срещу кремообразния, богат бял шоколад, но вкусът на просеко е сравнително слаб за разлика от този на фъджа, който е твърде сладък.

Co-op Irresistible Ecuadorian Milk Chocolate Pod

Розовата блестяща черупка добавя нещо специално на този ръчно завършен разкош. Върви с шест изкушаващи трюфели от фин млечен шоколад с вкус на джин и ягоди. Тестерите харесват млечно гладката консистенция на шоколадовия бонбон, но трюфелите се оказаха с разтърсващ вкус.

Cottage Delight Beer Infused Egg

Голямо мраморно яйце с мляко, бял и тъмен шоколад с много сладък аромат. Вкусът на бира почти не се усеща, за разлика от вкуса на разкошния фин млечен коктейл, който се намира във вътрешността на яйцето. Цената му е само десет лири.

Редактор: Марина Делева

Тагове
Marks & Spencer, Proseggo Egg, Великден, Великденски яйца, вино, касис, малини, млечен шоколад, пияна вишна, празник, просеко