Изправят на съд шофьор на линейка, хванат да управлява пил

1
199
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Пловдивската районна прокуратура повдигна обвинение на шофьор на линейка, заловен да управлява превозното средство след употреба на алкохол. Водачът е хванат зад волана след катастрофа в Пловдив. При тест с дрегер дал положителна проба с концентрация 1,5 промила.

63-годишният мъж ще отговаря пред Темида за престъпление по чл. 343б ал. 1 от Наказателния кодекс. До момента е установено, че на 21 март 2019 г., в гр. Пловдив, около 14:10 часа, бил подаден сигнал за настъпило пътнотранспортно произшествие. Пристигналите на място полицейски служители установили, че специален автомобил – линейка,  управляван от обвиняемия, ударил автомобил, марка „Дачия“,  управляван от 34-годишен мъж, при извършване на ляв завой.

Двамата шофьори били тествани за употреба на алкохол с техническо средство „Алкотест Дрегер“. Установено е, че водачът на линейката е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта – 1,5 промила. При пътното произшествие са причинени маловажни материални щети.

Водачът на линейката е дал кръвна проба, като след получаване на резултата ще се прецени дали да бъде предаден на съд или наказан по административен ред. Той е бил задържан за 24 часа по Закона за МВР.