Mitsubishi Grande, различният миниван и с газ

3
207
Добави коментар
prodavalnik.top
prodavalnik.top

Какво да си вземеш, Zafira, Toyota или какво ?! Всичките са стандартни и еднакви, но ето че си имат и още по-добър конкурент в очите на НЕ скучния, Mitsubishi Grandis или трите диаманта, страхотен, на добра цена, мощен и качествен миниван. Те …. хубавите коли не останаха много.

Моделът се произвежда от 2003-та до 2011-та, няма фейсове, мейсове, един и същичък си е и определено не е случайно толкова дългото му производство.
Забележителен и красив модел, измислен много добре и изобщо перфектният ван.

Ще бързаме да вметнем преди другите неща, че фаровете на GRandis са доста кекави и чувствителни, много бързо се изпичат и матират, защото са пластмасичка. Хубаво е да си ги лакирате или да им сложите защитно фолио.
И МОЛИМ ви не слагайте ксенони и други подобни, защото ще ги изпечете отвътре, а са много скъп елемент от тази кола, другото и не е толкова скъпо, колкото фаровете…
По същата причина ви съветваме и да си имате каско, защото един фар е около 1000 лв., а втора ръка много трудно се намира, просто защото повечето са пазени.

Чудим се, като цяло части много трудно се намират, или не се чупят или никой не ги кара.
Но няма как да е второто, защото има доста такива, остава варианта да не се чупят и за това и нкой не продава съответно.

И така, стигаме до важната част, с която и нашия Газ Сервиз е пряко обвързан принципно, точно така, това е двигателя.
Този модел се предлага само с два двигателя: 2,4 бензин MIVEC, 165 к.с. и да не повярвате, ще умрете от кеф, като разберете, че този японец е със вагаджийски двигател от …. Volkswagen, а именно 2.0 TDI само че 136 к.с.
Бензиновия е повече от префектен, здрав, безпроблемен, тича достатъчно за кончетата си, разбира се докато не стигнете до тунинг и побългаряване… за дизеловия двигател, няма какво да кажем, просто VW…
Но тъй като сме си в България, бензиновият е по-търсен и то заради възможноста да се сложи газова уредба, която ще спести 50 процента от финансите ви за разход на гориво. А колкото до дизела, защото ще има някои да кажат, на дизел по-икономично с олио може, да ама не може, Volkswagen, казва НЕ!

Интериорът е много приятен, отпред скоростния лост е малко странен, седи леко, като в бус… или дори камион, но е удобно и разни други екстрички.
Отзад комплекта е пълен, имате си нещо като масички и то с … амортесьорчета, подлакътничета, а най-големия бонус, е че има демонтиращ се DVD плеър отзад.
Може да си гледат децата спокойно филмчета или на почивка, вие да си гледате пък…
Автомобила е 7 местен, но задните седалки се скриват и въпреки седалките ”У”зад, място има много за товар. Мястото за газовата бутилка може да е само отдолу, на мястото на резервната гума, т.е., само външен монтаж.

Предаването е предимно предно, 4х4 версии за съжаление само за Австралия и Япония, но и тук се намира чат пат.
Разполага със 5 степенна механична скоростна кутия и 4 степенен автомат, докато при дизела, няма автомат, а само 6 степенна механична скороста кутия.
Дизеловия не е лош, но препоръчваме бензиновия заради възможноста за газ, но с ръчни скорости. Автоматика дава разход с 5 литра и повече отгоре ( около 15 на сто градско ), което си е доста, извънградско 8-9 на 100 км.
Това е минуса при автоматика, въпреки удобството, но така е. Въпреки всичко за класа идвигателя си за дълго шофиране е достатъчно икономичен.

Препоръчваме да поверите автомобила на доверен газ сервиз, ако решите да монтирате газово, защото проблемите от некачествен монтаж са много и неприятни.
Ценовия диапазон е от 5 до 13 000 лв., което смятаме че за този клас, това което предлага и в предвид годините разбира се е достатъчно добре.
Като псоледни думи, бихме казали, че ако търсите не просто миниван, а автомобил със чар и дух, повече възможнсоти, това е правилният избор, Mitsubishi Grandis.