10 Причини защо захарта е вредна за вашето здраве!

1
129
Добави коментар

Крайъгълният камък на начина на живот на Аткинс е ограничаването на въглехидратите – съединенията, които образуват захарите в храните. Но защо тази захар е лоша за теб? Ще ви разкажем за някои от тайните, които стоят зад ефектите на захарта върху тялото.

 

Захарта кара нивата на глюкозата да се увеличават и да се свиват.

Нестабилната кръвна захар може да ви накара да изпитате промени в настроението, умора и главоболие. Също така допринася за апетита, която започва цикъла на фалшивия глад. От друга страна, тези, които избягват захарта, съобщават, че имат по-малко глад, докато се чувстват по-емоционално балансирани и енергизирани.

 

Захарта увеличава риска от затлъстяване, диабет и сърдечни заболявания.

Макар че всички обичаме да се отдадем веднъж навреме, храни, които бързо влияят на кръвната захар, допринасят за по-голям риск от затлъстяване, сърдечни заболявания и диабет.1 Новите изследвания също предполагат връзки между тези високо гликемични диети и различни форми на рак. , 3,4 Тези ефекти често са резултат от добавената захар, която работи в тялото ви, така че не забравяйте да прочетете тези етикети за хранене.

 

Вашата имунна функция може да бъде засегната от захар.

Тъй като, ако болката не беше достатъчно зле, проучванията показват, че захарта може да попречи на начина, по който тялото ви се бори с болестите.5 Бактериите и дрождите се хранят със захар, така че излишната глюкоза в организма причинява тези организми да се натрупват и да причиняват инфекции.

 

Диета с високо съдържание на захар може да доведе до недостиг на хром.

Хромът, микроелемент, помага за регулирането на кръвната захар в тялото. Докато тя може да се намери в месо, морски дарове и растителни храни, 90% от американците все още не получават достатъчно хром заради рафиниране на нишестета. Други въглехидрати могат също да ограбват храни от техните хромни консумативи, така че ограничаването на въглехидратите е най-добрият избор за увеличаване на тези минерални нива.

 

Захарта ускорява стареенето.

Макар че вероятно знаете, че захарите могат да повлияят на състава на тялото ви, те също могат да се забъркват с кожата ви, като допринасят за бръчките и увисването. След като захарта ви удари в кръвта, тя се свързва с протеините. Сместа от тези протеини със захар причинява загуба на еластичност на кожата и води до преждевременно стареене.

 

Захарта причинява кариес.

С всички останали животозастрашаващи ефекти на захарта понякога забравяме най-основните козметични щети, които причинява. Когато седи на зъбите, захарта причинява разпад по-ефективно от всяка друга храна.8 Важно е да миете зъбите си поне два пъти на ден, за да спрете захарите да подхранват плака и бактерии.

 

Захарта може да причини заболяване на венците, което може да доведе до сърдечни заболявания.

Все повече доказателства показват, че хроничните инфекции, като тези, които са резултат от проблеми със зъбите, играят роля в развитието на сърдечни заболявания.9 Повечето изследователи смятат, че връзката произтича от възпалителния отговор на организма към инфекцията. За щастие, това работи и в двете посоки. Поддържането на здравословен начин на живот ще намали риска от общи заболявания, което намалява вероятността те да станат по-сериозно състояние по-късно.

 

Захартата засяга познанието при децата.

Нека не забравяме за нашите малки! Когато държавните училища в Ню Йорк намалиха количеството захар в обяда и закуската, тяхното академично класиране се увеличи с 15.7% (преди това най-голямото подобрение досега е било 1.7%). консерванти, показващи важността на естествените съставки за децата.

 

Захарта увеличава стреса.

Когато сме под стрес, телата ни незабавно се впускат в режим на борба или полет, освобождавайки големи количества хормони. Изненадващо, тялото има същия химичен отговор, когато кръвната захар е ниска. След като ядете сладка закуска, хормоните на стреса започват да компенсират катастрофата, като повишават кръвната захар. Резултатът? Неизяснена тревога, раздразнителност и дори треперене.

 

Захарта заема мястото на важни хранителни вещества.

Според данните на USDA, хората, които консумират най-много захар, имат най-нисък прием на основни хранителни вещества – особено витамини A, C, B-12 и калций. Компромисът е особено опасен за деца и тийнейджъри, които едновременно консумират най-много захар и се нуждаят от най-много хранителни вещества

 

Сега, когато разбирате негативните ефекти на захарта върху вашето тяло и ум, е време да бъдете по-внимателни при избора на храни. Първата стъпка е да се научите как да намерите добавени захари. Когато става въпрос за удобство и опаковани храни, нека етикетът на съставките да бъде вашето ръководство – ще се изненадате колко храни с ниско съдържание на въглехидрати или “диета” съдържат добавена захар.