Магията на цветовете

1
156
Добави коментар
svetla58
svetla58

Вкарайте малко повече цвят в гардероба си, независимо от сезона или къде се намирате. Цветовете винаги са източник на позитивни усещания, свобода, разнообразие, креативност и забавление.

Ефектът от ярката рокля за повишаване на настроението е неоспорим. Факт е, че дизайнерите сякаш са прегърнали тази тенденция този сезон, тъй като всеки, от Christopher Kane до Chloé, изпрати дъга от рокли на подиума. От Ню Йорк и Лондон до Милано и Париж, пистите наподобяваха цветовата диаграма на Pantone, като джейд зелено, залез оранж, дива боровинка и всичко цветно, плодово, захаросано и шарено, за което можете да се сетите – между наситените колекции за SS19.

Макар че не ви предлагаме да захвърлите надеждната неутрална униформа за всеки случай, препоръчваме да експериментирате с нюанси, които се простират отвъд зоната ви на комфорт. Най-шикозният начин да опитате мощта на тази тенденция е да намерите рокля в силует, който обичате, и в нюанс, който ви изпълва с щастие.

Color therapy

Червеното символизира романтиката и страстта, така че ако гардеробът ви се нуждае от малък огън, не гледайте по-далеч от червената рокля на Валентино.

Синьото е известно със своя успокояващ ефект – плисето на Givenchy ще ви спаси от всякакви дилеми, свързани с дрехите.

Ако има един цвят, който означава чиста радост, то това е жълтото. Плъзнете се в канарско-жълтото шоу на Oscar de la Renta за шеметно възпроизводство на серотонина.

Зеленото също действа успокояващо, но то спомага и за бързото възстановяване на емоционалното състояние след стрес. Той е един от най-натуралните цветове и ни свърза с природата.

Лилавото е цветът на вдъхновението. Свойствен за творческите натури. Носи отговорност за чистото съзнание, увереността, вдъхновението, творческият потенциал. Този цвят обединява физическото тяло и разумът. Успокоява и в същото време зарежда с енергия. Свързва се с нещо скъпо, кралско или мистериозно. Както и с мъдрост, духовност, власт.

Живият корал е цветът на 2019. Той носи жизненост и движение в себе си. Асоциира се с богата водна флора и фауна и е идеален, както за пролетта, така и за лятото. Той е жив и динамичен цвят. Действа стимулиращо и възбуждащо.

Редактор: Марина Делева

Тагове
зелено, значението на цвеовете, магията на цветовете, мента, оранжево, пудра, пъстри цветове, розово, рокли, силата на цветовете, синьо, цветни рокли, цветове, червено, ярки рокли, ярки цветове