Седем простички трика за извиване на красиви мигли

1
156
Добави коментар
svetla58
svetla58

Спиралата е онзи козметичен продукт, който не липсва в нито една дамска или козметична чантичка. Всички имаме мигли, но никой – такива, каквито иска. На едни са твърде дълги, на други – твърде гъсти, на трети – твърде къси и така можем да продължим с изброяването още известно време. За наше щастие бюти индустрията работи по този въпрос и вече има стотици различни видове спирали за очи, които ежедневно ни помагат да разкрасим лицето си, оформяйки красиви очи.

Днес ще обърнем внимание на онези късметлийки, които имат дълги мигли, но те не са достатъчно извити. Колкото и да полагате усилия, след около 30 секунди къдравото на миглите ви изчезва и те пада върху очите ви като прави завеси.

Очевидно използването на миглоизвивачка не е имало достатъчно дълготраен ефект. Затова решихме да ви покажем няколко трикчета, с които бихте могли да накъдрите миглите си. Разбира се, има шанс те да не работят при всеки. Ефективен за вашите мигли може да е само един или два, а може и нито един вариант да не ви повлияе. Но докато не им дадете шанс и не ги опитате, няма как да разберете дали в действителност работят. Говорим за мигли, които в естественото им състояние са дълги и насочени почти право надолу над очите. Те са сравнително тънки и изглеждат много редки.

В днешно време повечето жени, които имат проблеми със зрението залагат на очила, което предполага, че единственото, което нанасят, като грим, на очите е само спирала. За онези, които носят лещи, също е препоръчително да не прекаляват с макиажа, заради чувствителността на очите, което означава, че също трябва да наблегнат на един детайл върху окото. Дори и да нямате никакви проблеми със зрението, красиво гримираното око и подчертаните мигли винаги придават още лустро на лицето ви.

Грижата за миглите не е по-малко важна, отколкото тази, която полагате за кожата или косата си, така че, каквито и продукти за мигли да срещнете, е хубаво да си ги закупите и да третирате косъмчетата с тях, за да ги съхраните здрави, гъсти и дълги.

Нека заедно да хвърлим поглед върху седемте трика за извиване на мигли.

Трик №1: загрейте миглите си

Точно така! Не се стряскайте. Затоплянето помага на миглите да се свият повече. Концепцията има смисъл, тъй като топлината помага на косата да се огъва или изправя, а миглите също са коса, нали? Процесът е прост и изисква само миглоизвивачка и източник на топлина, последвано от обичайната техника за къдрене, която използвате. Значи взимате миглоизвивачката и действате с нея по обичайния начин, само че този път използвайте и сешоар, насочен към миглите. Можете да загреете косъмчетата преди да започнете извиването с миглоизвивачката или по време на него. Важно е да внимавате с продължителността на загряване и силата на въздушната струя. Кожата на очите и самите мигли са най-нежната и фина област от човешкото тяло и тя може много лесно да бъде наранена. Ако косата може да понесе градуси около 190-200, миглите не могат. По ваше решение е дали след процедурата ще сложите спирала. Но, за да сте по-сигурни в издръжливостта – сложете, може и безцветна, ако държите на естествения вид.

Трик №2: размърдайте и повдигнете

Този метод се приема като „правилния начин“ за нанасяне на спирала, тъй като тя също така ще се погрижи миглите ви да останат декомплицирани и да изглеждат по-пълни. Всичко, което трябва да направите е да размърдате апликатора в корените на миглите си и бързо да издърпате нагоре. Това позволява по-голямата част от продукта да остане в основата на миглите, вместо да се напласти по върховете им. Процесът е много лесен. Повторете техника №1 и веднага щом приключите с нагряването, поставете бързо спиралата предимно в основата на миглите. Можете да повторите процедурата. Ефектът е фантастичен.

Трик №3: слагайте спирала, докато извивате миглите си

Ох, това наистина звучи сложно и в действителност не е никак лесно. Представете си как с едната ръка държите миглоизвивачката и я стискате, за да извиете миглите си, а с другата трябва да нанесете внимателно спиралата. За ефекта върху миглите не бихме могли да бъдем категорични, но в едно сме сигурни – или ще отскубнете миглите си, или ще се нацапате със спирала. Все пак, ако някоя от вас успее да извърши тези сложни еквилибристики, нека сподели с нас какъв е бил ефектът.

Може би липсата на финес в правенето на този хак правилно ще повлияе негативно на резултатите. Смятаме, че усилията не си струват, затова заложете на (макар и по-скъпа) спирала заизвиване на миглите.

Трик №4: водоустойчива спирала преди обикновената

Толкова много от предложенията за поддържане на миглите е да се нанесе водоустойчива спирала преди редовната. Според бюти гурутата, сайтовете за грим и дори професионалистите, именно това е правилният начин да държите миглите си красиви по цял ден. Това е най-ефективният метод за извити мигли.

Трик №5: извивайте миглите на секции

Започвате процеса по нормално извиване на миглите и след това поставяте миглоизвивачката в различна секция на миглата. Повторете го поне два пъти, за да сте сигурни, че сте ги извили добре. Но бъдете нежни и внимателни със стискането на уреда за извиване, за да не си докарате някоя беля. След това нанесете отгоре само един слой от любимата си спирала и ще видите колко дълго ще останат извити миглите ви. Е, ефектът не е така поразителен, както този с водоучтойчивата спирала. С тази техника резултатът също е задоволителен, но внимавайте, защото извиването на миглите в секции може да доведе не до къдрене, а до счупване на самите косъмчета.

Трик №6: извиване с лъжица

Не във всеки козметичен несесер се намира миглоизвивачка, но пък за сметка на това, във всеки дом има лъжица. За тази процедура трябва да нанесете бебешка или талк пудра в миглите си, което ще предотврати залепването на косъмчетата едно за друго. След това нанесете спирала за мигли, като можете да започнете с безцветната. Вземете чиста лъжица и я потопете в топла вода, за да се нагрее и след това я подсушете с кърпа. Проверете дали не е прекалено гореща и, ако установите, че температурата е добра – действайте. Ако е твърде топла, изчакайте малко, докато изстине. След това хванете лъжицата за дръжката и поставете извитата част точно под окото си. Можете да натиснете миглите към лъжицата с палеца си, за по-добра извивка. Задръжте така около 10 секунди и повторете техниката на другото око.

Трик №7: направете го като професионалист

Ами отидете при професионалист и там ще ви кажат, че както къдриците на косата падат към края на деня, същото се случва и с миглите ви. Независимо от това колко добре ги оформяте, в крайна сметка къдренето няма да бъде толкова хубаво. Разбира се, за прическите си ние имаме лукса на лака за коса, но прилагането му върху миглите не изглежда като добра идея. Въпреки това, гримьорите са категорични, че използването на водоустойчива спирала помага да се запазят извитите мили за по-дълго, особено когато се използва заедно с миглоизвивачка.

В заключение можем да кажем – купете си водоустойчива спирала и я прилагайте като финиш след всеки един от техниките по-нагоре.

Редактор: Марина Делева

Тагове
водоустойчива спирала, извиване на мигли, козметични техники, красиви очи, къдрене на мигли, лъжица, мигли, миглоизвивачка, техники за извиване на мигли, техники за къдрене на мигли, трикове за извиване на мигли