Pre-Fall 2019 – пътуването на Oscar de la Renta до Индия и Мароко

1
210
Добави коментар
svetla58
svetla58

Лаура Ким и Фернандо Гарсия правят бебешки крачки в обновяването на марката, откакто са начело на Oscar de la Renta. Бавно, събличайки формалността от дрехите, която дълго бе търпяна от купувачите на de la Renta, Ким и Гарсия разместиха тектонични пластове на къщата, за да изградят чиста повърхност, върху която да построят новите копнежи на младите жени, а именно по-меки и по-лесни за носене дрехи, която по-младата аудитория търси, като все още се опитват да запазят част от оригиналната визия на основателя.

Поредното вдъхновение от изтока намери своето място сред топовете плат, надрасканите скици и стотиците макари с конец, за да разцъфне пред нас в градина от цветове, еклектични тъкани, свободни кройки, нестандартни форми и множество принтовки.

Настоящата колекция на марката е логично продължение на пролетната, която също беше с акцент върху мароканските и индийските силуети и отзвукът от нея беше предимно с положителни възгласи. А pre-fall определено ги усилва.

Гарсия пътува до Мумбай четири пъти годишно по бизнес срещи и именно това е основният канал, по който къщата се снабдява с автентични тъкани.

Мароко и Индия този път се пренесоха в западните култури, за да се „изучат” и да придобият по-модерен и софистикейтед образ. Линията се фокусира върху индийските мъжки облекла, като дуото изследва традиционните индийски мъжки одежди и по-специално ритуалното комбо от пола и панталон в леки принтирани коприни, развяващи платнища под западен блейзър.

Това определено е един нов образ за Oscar de la Renta, но дизайнерите са убедени, че основателят ще прегърне идеята им.

„Оскар вярва в еклектизма в дрехите, както и ние. Ние не сме американци и пътуваме доста по работа. За нас е естествено и инстинктивно да правим дрехи, в които има духа на пътуванията, които осъществяваме.”

Налице е неоспоримо богатство на колекцията, която ни разкрива пищната божественост на индийската култура – отпуснати коприни, жакардове, бродерии и дори кожи с интарсия. Можем да забележим смесени визии – отпуснат гръб, breezy moments в меки силуети, очевидно предназначени за едно екзотично мароканско пътуване.

Вечерните визии изглеждат невероятно. Черна рокля без гръб, а вместо него се кръстосват две презрамки с позлатени цветни бродерии, които се простират почти по целия път до подгъва.

Изчистените тюлени висоти, които нежно обримчват врата, са открито повлияни от хинди със сложни цветни златни бродерии и пайети.
Тази чувственост се прокрадва и в други вечерни аутфити, като например „голите рокли“ – елегантността на чистия тюл, украсен с метални златни резби или бродирани цветни украшения и драперии.

На фона на цялата тази мекота, една изумрудено зелена парти рокля с едно рамо, прещипана тафта, пробуждаща славните дни на Ню Йорк от 80-те години.

Сияещите златни „люспи’, прецизно подредени в перфектна симетрия, които наподобяват русалка, покриват фантастична вечерна рокля без презрамки с дължини до земята.

В новата колекция на Oscar de la Renta се преплитат етно мотиви, класическа модерност и винтидж елементи, като цялата тази еклектика е завършена с много креативност и свежи послания, предназначени за по-младата дама, която носи в себе си авантюристичния дух на пътуванията и експеримента.

Реактор: Марина Делева

Тагове
Oscar de la Renta, pre-fall 2019, вечерни рокли, екзотика, еклектика, Индия, Мароко, мистика, мода, Моден свят, модни новини, цветни десени, цветни рокли