Тайланд изпраща всички дебели полицаи на лагер за отслабване

1
184
Добави коментар
setlans
setlans

Полицейските управления от цял Тайланд изпращат своите най-дебели полицаи на лагер за отслабване, като част от националната програма, наречена „Унищожаване на кореми.“

След успехът на двуседмичната пилотна програма, полицейските управления в Тайланд започнаха да изпращат служителите си с най-голямо наднормено тегло, в Централния полицейски участък в град Пак Чонг. Там те ще участват в програма с интензивна физическа активност, предназначена да стопи големите коремчета.

Всяко управление ще изпраща периодично до трима полицаи с наднормено тегло. Те ще карат велосипеди, ще тренират и ще приемат само здравословна храна, богата на протеини, за да свалят нужните килограми.

*Натиснете върху снимките за цял размер

Програмата „Унищожаване на кореми“, привлече вниманието на медиите по света, след като снимки на дебели потящи се полицаи, бяха разпространени в интернет.

„Проблемите на дебелите полицаи са ужасно много“ – казва старши сержант-майор Сорнпеч Чантарак, чиято роля е да налага спазването на диетата в новата програма.

„Работиш бавно и се движиш бавно, докато се поклащаш. Това е неприемливо, ако си полицай, натоварен със задачата да арестуваш престъпници, тъй като трябва да си бърз и ловък“, добавя той.

Всеки полицай в лагера има специална лична карта, в която се отбелязва неговия прогрес – теглото му преди и след програмата.

Снимките, публикувани на Фейсбук страницата на Love Police, се радват на много внимание, като повечето коментари са положителни. Хората реагират с похвала към полицаите и тяхната усилена работа да намалят теглото си.

Сетланс