„Дневник“ мажат за Лозан Панов :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник,…

1
195
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Сайтът Дневник на подсъдимия за данъчни измами в особено големи размери олигарх Иво Прокопиев, се хвърли да защитава Лозан Панов и жена му Елисавета Ганева -Панова, известна като „Черния лебед“.

В дописка от тази вечер надълго и широко „независимата медия“ в  разказвателен стил обяснява, как всъщност 290 евро на квадратен метър е била нормална цена за апартамент от 200 кв.м. плюс 2 гаража. Иначе същият сайт истерично пише, че 1500 евро е ниска цена за този район.

С наивистичен стил е предадено как семействата Панови и Мирянови се сприятелили покрай апартамента, че чак даже собствениците на „Артекс“ станали кумове на съдията и жена му, която е бивша съпруга на ченгето от ДС от преди 10 ти  Иван Ганев.

Коя е Елисавета  Ганева /Бети /Панова и как се издига до съпруга на Лозан Панов?

Елисавета или Бети Панова стана известна като „Черния лебед“ на Лозан Панов. Тя получи това определение от бившия правосъден министър и лидер на „Да, България“ Христо Иванов по време на обсъждане на кандидатурата на Панов за президент в разговори на групата АРГО. Стенограмите от нея излязоха през 2016 година и осветиха плановете на задкулисните играчи от кръга „Капитал“ за президентските избори и новите им политически проекти.

Самата Бети, чието име всъщност е Елисавета Тодорова по баща, Ганева по първи мъж, който се е споминал през 2005 г. днес е законна половинка на шефа на ВКС Лозан Панов. Той се венчава за нея, без да го обяви не само публично, но дори и пред колегите си. Според запознати двамата сключват тайно брак малко след като той оглавява най-висшия съд в държавата.

Макар да е абсолютно длъжен да обяви цялото имане на съпругата си, както и да декларира конфликт на интереси, в регистъра към Народното събрание, където се подават декларациите за обвързаности, името на Лозан Панов не фигурира. Любопитното е, че го няма нито в графата „подадени“, нито в тази за „неподадени“. Елисавета Панова пък може да се намери само в две от декларациите, които шефът на ВКС е подал пред Сметната палата през 2016 г., като тя буквално е спомената в тях. Панов е описал, че жена му е имала 18 800 лева доход за 2015 г. и държи 9000 евро в кеш.

Според поучване на „Монитор“ освен части от наследствени апартаменти и гаражи в София през 2011 г., Панов се сдобива с огромен апартамент от 144 кв.м с гараж, намиращ се в края на лъскавия столичен булевард „Витоша“ – точно на входа на Южния парк. По данни от имотния регистър жилището е закупено за малко над 270 000 лева през 2011 г., а от декларациите му пред Сметната палата и Висшия съдебен съвет става ясно, че 95 бона от цената са дошли от „спестявания от заплата“. За останалите 180 000 лева шефът на ВКС тегли ипотечен кредит, който обаче изплаща скорострелно – за само 4 години. Още повече че междувременно, докато още трябва да е затягал до спукване на ребрата колана си, Панов решава да се сдобие и с вила с двор от цели 480 кв. м във Варна.

Покупката е направена през 2013 г., а той брои за апетитния имот фрапиращо ниска цена – едва 26 000 лева. Беглата справка из имотните сайтове сочи, че пазарната стойност на вилата е поне 4 пъти по-висока дори към днешна дата, въпреки спада на цените на недвижимите имоти в последната година.

Г-жа Панова, която след смъртта на първия си съпруг, се оказва собственица не само на двете му фирми и марката на „Виртшафтсблат“, но и на всички апартаменти, закупени по време на брака им. В това число влиза жилище от 143 кв. м на ул. „Мила Родина“, кв. „Стрелбище“, гараж на метри оттам, както и 184 квадрата апартамент в идеалния център – на ул. „Хан Крум 9“, където се намира редакцията на вестника. Отделно през 2013 г. и 2016 г. – вече по време на брака с Панов, се сдобива и с 56 квадрата апартамент на „Денкоглу“ 24 – буквално на метри от „Витошка“. А също и със 172 квадрата жилище в престижния квартал „Изток“, на ул. „Елемаг“ 32. Последните два имота се водят на партидата на една от фирмите й – „Ганева 2000“, пише още тогава Монитор.