Цветан Цветанов подаде оставка като председател на ПГ на ГЕРБ. Напуска парламента

1
126
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Цветан Цветанов подава оставка като председател на парламентарната група на ГЕРБ и като депутат в 44-то Народно събрание. Припомняме, че днес по обяд той се прибра от посещение в Щатите и се отправи директно при премиера Борисов, за да съобщи за решението си.

Цветанов остава зам.-председател на партия ГЕРБ и шеф на предизборния щаб.

„Искам да споделя решението, което съм взел преди няколко дни и днес официализирах пред премиера Бойко Борисов. Благодаря на тези, които се постараха да бъдат обективни. Благодаря и на тези, които представиха много манипулации, вероятно така са го почувствали.

Ще кажа, че всичко, което съм направил е било законно и изцяло в обществения интерес. Всичките ми отношения и действия винаги са били през съзнателния ми живот напълно законни“, заяви Цветанов.

Той отрече да е изпращал писмо до инициативния комитет през 2018 г. на вътрешната комисия. След това прочете адресатите му и уточни, че въпросното писмо е изпратено до премиера, президента, главния прокурор, председателя на Народното събрание и още много институции, като уточни, че ще прочете цялото писмо, за да няма спекулации.

„Този сигнал е внесен на 25.05.2018 г. от вътрешната комисия“, заяви още Цветанов. Той уточни, че като председател на вътрешната комисия е спазил нормите и е изпратил сигнала, получен от комисията до всички институции, какъвто е редът.

„Ако бяхте си направили труда да проверите какво съм изпратил, нямаше да се стигне до тези заблуждения на обществеността. Обвиненията, че има лобизъм, свързан с „Артекс“, също са спекулации и ако сме обективни ще видим, че ЗУТ няма нищо общо с една конкретна фирма. Когато има такива манипулации, се създава напрежение и в случая жертвата бях аз“, каза Цветанов.

„Работя от 2001 г. с премиера Борисов и през всичкото това време ние сме спазвали закона. ПРез 2005 г. бях помолен от Борисов да напусна системата на МВР и тръгнахме по този политически път за участие в изборите за общинския съвет в София. Винаги съм се ръководил от законността и по-късно, когато създадохме ГЕРБ, трябваше да решим кой да ръководи партията. Тогава аз поех това, защото той беше кмет на София. Тогава аз поех отговорността да създадем хоризонтален принцип на функциониране на партията. Това стана факт и съм го правил с амбицията да покажем новия модел на управление, който да даде видими резулатати. Включително за ЕС, които да виждат тази прозрачност и че парите от Европа достигат до гражданите.

От 2001 г. до 2017 г. политическа партия ГЕРБ е получавала подкрепа от българските граждани. Смятате ли, че за нас постовете имат значение? Ние имаме подкрепата на хората и затова по никакъв начин никога не съм възнамерявал да правя нещо, което да не кореспондира с волята на нашия политически лидер.“, каза Цветанов и благодари на всички, които са го подкрепили и са казали, че твърдо са зад него.

„Няма от каква да се срамувам. Единственото, което съм направил е да огранича възможността да излизат декларации в подкрепа, защото не трябва да се говори, че има някакво дори минимално разделение в ГЕРБ.

ГЕРБ е кауза за мен, за нашия лидер, както и за всички наши членове, симпатизанти и избиратели“, каза Цветанов.

„Взел съм решение за оставката, която се чака от няколко дни, което решение е възможно най-добро , за да успокои това напрежение. Аз съм семеен човек и изповядвал семейните ценности. Затова знам, че когато вземеш правилното решение. Моля ви да спрем с тези спекулации. Няма драма от това, че председателят на ПГ на ГЕРБ ще напусне парламента“, каза Цветанов.