Древни ритуали за младост и красота

4
179
Добави коментар
clashbade
clashbade

ОбложкаА ти хареса ли тази статия?!?

Да почерпим от опита на дамите в миналото

Днес, ние жените сме облагодетелствани не в едно отношение. Козметичните продукти, с които можем да се сдобием са толкова разнообразни, че едва ли има някой, който да не е задоволен. Наред с това естетичната хирургия става все по-безвредна и достъпна за онези, които желаят да се възползват от услугите й.

Но въпреки това, понякога добрите стари изпитани методи и продукти си остават предпочитани от много дами и тук ще разгледаме някои от тях.

Лимонов сок

Много от древните жени, в стремежа си към русите коси, са използвали цитруса за тази цел. След изстискване на лимоните, те нанасяли свежия сок върху косата, като след това пряко я излагали на слънчевите лъчи за естествен рус и блестящ ефект. Този способ за изсветляване е бил изключително популярен през летните месеци.

Розова вода

Употребата на розова вода неслучайно е била честа назад в годините. Тя се е смятала за символ на неувяхващата красота. Ежедневното й използване като тоник спомага за овлажняване и почистване на кожата. Изборът на продукти на основата на розата са много, в това число и български такива, които прославят нашето розово масло.

Кокос

Маслото от кокос е безценно богатство от кораловите острови. Качествата му се дължат на изключителните климатични условия. Има заздравяващи свойства, от тук и ползата му за лицето. Спомага за здрава, еластична и млада кожа. Естествено овлажнява и подобрява вида на стриите. Подпомага зарастването и успокоява раздразнената кожа.

Сандалово дърво

Поради високата стойност на продуктите от сандалово дърво, то е защитен вид, който е застрашен от изчезване. Сандаловата паста се получава при смесване на стритата на прах сърцевина на дървото с вода. Високоефективна е при третиране на изгаряния, лекува успешно кожни заболявания, инфекциозни рани, акне и обриви. Действа дезинфекциращо и се прилага дори като афродизиак.

Мляко

Изключително богато на витамини, минерали, ензими, аминокиселини и антиоксиданти, млякото спомага за кадифено мека и сияйна кожа. Пословични са млечните бани на Клеопатра, на които тя дължала красотата си. Доказани са свойствата му за почистване на кожата от мъртвите клетки, заличаването на петна и съживяване на уморения вид.

Зехтин

Освен като най-добро натурално средство в борбата с годините, зехтинът е много ефективен антицелулитен продукт. Подобрява еластичността на клетъчните мембрани, което допринася за по-мека и гладка кожа. Той неутрализира ултравиолетовите лъчи и предпазва клетките от увреждане. Забавя появата на бръчки.

Лавандула

Ароматното растение носи редица ползи за кожата. Има силно антивъзпалително действие и помага в борбата с акнето. Идеално е за проблемна кожа поради регулиране на омазняването. Притежава и регенеративни функции, които стимулират растежа на клетките.

Ако трябва да се осланяме на природата, изборът е не по-малък от козметиката по рафтовете на магазините. Все пак тя е първоизточник и от нея сме почерпили вдъхновение за всеки създаден продукт в стремежа си към изящество и красота. Ето защо резултатът често пъти е безупречен.

https://zachoveka.com – вашият козметичен помощник, без който не можете!

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
Автор: Андон Иванов
Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL.
В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.