Как да накараме хората да виждат продуктите ни и да посещават сайта ни?

1
116
Добави коментар
userado1
userado1

Вече е наложила се практика всяка една фирма да създава собствена страница във Facebook и в другите социални мрежи. Там можем не само да съберем таргетирана публика, а и винаги е доста по-удобно който иска да се свърже с нас, а не да търси контакти в нашия сайт.

Не бива да забравяме и за създаването на профили в отделни тематични сайтове. В случай, че един потребител е посетил сайт за обувки например, а ние продаваме също такива продукти, и види там нашия профил, то тогава вероятността да се пренасочи към страницата ни изобщо не е малка.

Съществуват и други начини да мотивираме хората да посетят нашата уеб страница са платените публикации в новинарските и други подобни сайтове. Вече това са стандартните методи за извършване на реклами на продукти и на услуги, на които не е нужно да отделяме внимание. 

Също така е добре да регистрираме нашия сайт в различни директории. Това изцяло е SEO метод, само че това не би трябвало да изненадва никого, защото всичко под онлайн репутацията всъщност представлява SEO. Онлайн репутацията представлява опаковката на продукта, а съдържанието в него е SEO. Първото се обезсмисля без второто.

Това обаче не са единствените методи да стигнем до първите места в Google по определено търсене. Може да си създадем профили и в YouTube или във Vbox7 например, като качваме там клипове около дейността на нашата компания. Това включва също и забавни клипчета, които могат да ангажират вниманието на по-голям брой потребители.

Те са доста известни сайтове, а това може да ни гарантира лесно за постигане място в  SERP. Може и да не е съвсем пряко обвързано с официалния ни сайт, но пък ни показва в добра светлина. В описанието на всеки клип може да слагаме линк към своя сайт.

Регистрация и възможност за споделяне на материали в социални мрежи са винаги полезни. Такъв тип сайтове са известни и обикновено се класират доста добре в различните търсачки. Възможно е това да ни подсигури още един добър резултат в търсенията, макар и отново да е свързан с нас индиректно.

Оказва се в крайна сметка, че при извършване на добра оптимизация на наличните ни ресурси, първата страница от търсачките по подадени ключови думи ще сочи наши резултати, като официален сайт,  страници в социални мрежи, фирмен блог, сателитни сайтове, клипчета, сателитни блогове и т.н. В тези резултати пък съответно за нас пише единствено положителни неща.

Управлението е един от най-важните етапи от контролирането на нашата онлайн репутация. Представлява всъщност доразвиване и поддържане на изградения вече имидж и разполагаемите ресурсите.

Трябва на първо място да се научим да разбираме и да слушаме хората. Ако например нашият клиент има проблем с даден продукт или пък не е в състояние да си подбере стока, ако се колебае за цената и т.н., добре е да подходим с разбиране и да му препоръчаме нещо, което да му е наистина полезно. Ако един човек остане доволен от нашата стока, той ще ни препоръчва и на други клиенти.