Промотиране на уеб сайт

1
130
Добави коментар
userado1
userado1

Знаете ли колко на брой са всички сайтове съществуващи в световната мрежа? Може ли да предположите? Сто хиляди? Сто милиона може би? Или сто милиарда? За да не ви затрудняваме, ето го отговора – всичките интернет страници които съществуват в Интернет са повече от  5000000000 /5 билиона/. Не е за вярване, нали?

Нека сега да разгледаме един примерен сценарий. Представете си, че вие сте един начинаещ бизнесмен предприемач и сте решили да отворите предприятие в по-известна търговска област като хранително-вкусовата промишленост например. За тази цел вие трябва да направите и стартирате фирмена интернет страница с цел популяризиране на бизнеса ви, да му предадете цифрова идентичност и на която страница да ви виждат потенциалните потребители от целия свят само с едно щракване бутона на мишката.

А взехте ли под внимание факта, че вашия уеб сайт ще трябва да се пребори с конкуренцията на останалите  5000000000 сайтове, за да успеете да привлечете голяма част от глобалната аудитория в интернет? И къде ще се намира сайта ви в класациите за интернет надмощие? Излишно е да ви напомняме, че вие трябва непрекъснато да промотирате вашия уеб сайт, за да бъдете забелязани от аудиторията към която се стремите. Представяме ви някои полезни съвети, ефективни идеи и техники  откъде и как да започнете с промотирането на уеб сайтове.

Това е едно изключително важно условие! Трябва да се уверите, че съдържанието на уеб сайта ви е напълно оригинално и по-важното – да бъде оптимизирано от гледна точка на оптимизацията на търсачките /СЕО/. Имайте предвид, че под оригинално съдържание се разбира такова, което не е копирано, дублирано или откраднато от други подобни сайтове на това от което Вие се интересувате. Ключовите думи, таговете за заглавието и мета таговете трябва да бъдат много правилно използвани.

За да се издига вашият уеб сайт нагоре в цласациите на резултатите от търсене,  Link Building  има много съществена и важна роля за това. Може да прибавите  кликове към вашия сайт от други популярни и различни сайтове, а ако имате възможност дори и от правителствени сайтове. Добра идея би било да представите Вашия уеб сайт в няколко уеб директории с цел увеличаване на трафика към него.

Ако нямате достатъчно опит и знания за техниките на СЕО оптимизацията, най-доброто решение което можете да вземете, е да потърсите услугите на специалисти в тази област. Те винаги са отлично информирани за най-новите появили се тенденции и актуализации по отношение на алгоритмите за търсене, по-добри практики и много други. Няма съмнение, че в техните ръце вашия сайт е на сигурно място.

Ето още няколко полезни съвета за промотиране на сайт, в допълнение към идеите посочени по-горе: Отворете секция „блог“ на тематика същата като на Вашия сайт и и я свържете към сайта. Блогът ви дава възможност за по-лесна и двупосочна комуникация с вашите клиенти. Приложете концепцията използвана при размяна на линкове.

Това със сигурност ще подобри рейтинга на вашата страница и ще увеличи посещаемостта на аудиторията. Ако можете използвайте за вашия сайт различни ефекти с анимация и графики, но в никакъв случай не го претоварвайте с ненужни такива.

Автор: Анита Найденова