Куче или котка: Кои стопани са по-щастливи? |

7
350
Добави коментар
teamkreo
teamkreo

Макар да разпознават имената си, котките рядко се отзовават на повика на стопаните си, съобщиха неотдавна японски учени. Възможно е именно поради тази причина повече собственици на кучета да се определят като по-щастливи от „родителите“ на писани, пише People.

Проучване на специалисти от Чикагския университет, покриващо разнообразни теми, показва, че повече собственици на кучета (36 процента), отколкото стопани на котки (18 процента), се определят като „много щастливи“.

Допитването сочи още, че е по-вероятно „родителите“ на кучета да са семейни и да притежават собствен дом – фактори, които също допринасят хората да се чувстват доволни от живота.

Авторите на проучването са установили също, че по-голям процент собственици на кучета съобщават, че имат по-близка връзка с питомеца си, възприемат го като член на семейството и намират утеха в „косматото му присъствие“.

Независимо дали стопаните на кучета и котки ще се съгласят с резултатите от допитването, неоспорим факт е, че домашните любимци правят живота по-хубав.