Тенденции в интериорния дизайн

11
Добави коментар
DoKtOrA78
DoKtOrA78

Всички ние обичаме да сме заобиколени от любимите ни предмети и в обичани цветове. Така сме щастливи и се чувстваме добре. Но когато става дума за вътрешна декорация, се намесват дизайн и модни тенденции. Така например мебели, в тон с последните тенденции, които ще впечатлят посетителите ви. Нека хвърлим бегъл поглед върху последните тенденции в интериорния дизайн.

Една от последните тенденции е навлизането на зеления цвят в интериорните решения. Екологични решения и цветове се срещат все по-често тъй като хората по цял свят приветстват използването на екологични материали. Повлияни от това, много от детайлите, използвани за декорация на съвременните помещения, включват в себе си екологично чисти компоненти. Екологични компоненти като дървени вази и саксии за цветя и дървени вместо PVC шкафове са само част от възможностите.

Стъклените лампи и по-специално тези с извитите дълги тела или квадратни с обли ръбове са установили трайно присъствие в решенията на съвременните интериорни дизайнери. Те внасят елегантност и стил в стаята. Лавиците за книги, доскоро само част от работни кабинети или читални, са от скоро част от модерната всекидневна, поставени върху стена, в близост до дивана. Изработката им е изящна, със стилен и елегантен дизайн, като обикновено върху тях се поставят антики, вази с цветя или модели на автомобили.

В съвременните дизайнерски решения преобладават смесица от стилове, създавайки уникален вид на дома. В стаите са съчетани антични камини, резбовани врати, мраморни подове и персийски килими в уникална комбинация. Така в един дом се съчетават традиционен, официален и класически стил.

Комфортът на обитателите е друга важна част от интериорния дизайн. Все повече хора купуват меки кожени мебели и копринени възглавници за тях.

Накратко казано – усилията на дизайнерите са предлагането на модернистичен стил, придавайки елегантност и удобство на старата всекидневна.