Какво трябва да знаем за SARMS/САРМС?

1
206
Добави коментар

Действат ли SARMs или не?

Темата за САРМ, макар и актуална отскоро, не е никак нова. През средата на миналия век стероидни САРМ са били използвани в медицината за лечение на множество заболявания, включително рак, хипогонадизъм, остеопороза и още много заболявания, свързани със загуба на мускулна маса и костна плътност. Тези САРМ са имали много силен ефект за мускулен растеж, поради високия си афинитет да се свързват с андрогенните рецептори. За съжаление, първите САРМ са били стероидни и са били придружени със странични ефекти като гинекомастия, намалено либидо след употреба, както и проблеми с черния дроб и бъбреците. Друг страничен ефект, който е бил причиняван и е присъщ на анаболните стероиди е способността им да променят ДНК на множество клетки, като увеличават размера на сърцето и на простатата.
сарм цена
Стероидни срещу нестероидни САРМ.
В началото на 90-те учените създават първите нестероидни САРМ, които имат избирателен характер към рецепторите. Докато стероидите и стероидните САРМ отключват всяка една ключалка и да стимулират мускулен растеж, дори това да не е добре за здравето, нестероидните САРМ могат да отключат само желаните ключалки, а не тези, които водят до нежелани странични ефекти. Нестероидните САРМ бързо започват да набират популярност и да се използват от културисти и силови атлети, като безопасна алтернатива на анаболните стероиди. За съжаление, обаче, САРМ са само част от играта на големите мускули и за момента няма как да осигурят толкова впечатляващи резултати като анаболните стероиди. В големия културизъм се използват огромни количества хормонални препарати, хормон на растежа, инсулин. Макар, че някои САРМ на теория са 200 пъти по-силни от чистия тестостерон и 80 пъти по-селективни за мускулите, практиката показва по-слаби резултати спрямо тестостерона, но пък никакви странични ефекти. Както при всеки друг отрасъл – цигари, петрол, лекарства, така и тук, обаче се наблюдава отпор, опитващ се да дискредитира САРМ препаратите, защото застрашават бизнеса с конвенционалните анаболни стероиди и хранителни добавки. Интересно обаче, е че според Световната антидопингова агенция, една десета от всички спортисти по света използват Остарин.
Как работят САРМ?
За разлика от познатите анаболни стероиди и прохормони, САРМ се свързват директно с рецепторите на мъжките полови хормони и оказват въздействие върху избрана от разработчиците тъкан или система в тялото. След преустановяване на приема им не се наблюдават трайни негативни влияния върху системите в тялото, нито нежелани странични ефекти.
Докато остаряваме, нашата изръжливост, сила и скелетна мускулатура започват да намаляват поради загуба на мускулни влакна от 2-ри тип. С употребата на САРМ тези неблагоприятни резултати от напредването на възрастта могата да бъдат забавени значнително, позволявайки ни да имаме по-добро качество на живот до по-напреднала възраст. САРМ се свързват със същите рецептори като стероидите, но без страничните ефекти. Това е забележително постижение в медицината и фармакологията и независимо от отпорът, развитието ще продължи.
САРМ (SARMs) определено са най-нашумелите продукти през последната година, които стават обект на големи дискусии и спорове. Действат ли или не? Вредни ли са или не? Поредния маркетингов трик ли са или не? 
sarms cena
Няма вълшебни таблетки, инжекции и каквото и да се сещате друго, които без никакви усилия от Ваша страна да изграждат мускули и да горят мазнини. Може да взимате каквато си искате химия, каквито си искате стероиди, но ако не се размърдате малко, нищо няма да се случи. Тренировките и храненето винаги ще бъдат фундаментални за постигането на резултати и резултатите винаги ще бъдат обвързани с тренировките и храненето.
Всяко нещо може да бъде вредно в големи количества – не само хранителна добавка, а и храната, включително и водата дори – ако се наливате с 20 литра на ден и повече, може да получите отток на мозъка.