Как да изберем прическа според формата на лицето

2
322
Добави коментар
epis
epis

256 прегледа

Гласували: 1, рейтинг: 5

Прическата е важен елемент от външния вид и затова нейната сила да ни прави още по-привлекателни в никакъв случай не бива да се подценява. Често пъти, когато искаме да променим нещо в досегашния си облик, залагаме именно на новата прическа. Истината е, че това е най-лесният начин да постигнем забележителна промяна, но нека видим как да го направим така, че да бъде в полза на красотата и естетиката, а не обратното.

Когато избираме прическата си, трябва да се съобразяваме с много неща. Освен, че следва да подхожда на формата на лицето, необходимо е също така да бъде практична и лесна за поддържане, да е универсална за ежедневието и официални поводи, както и да е съобразена със структурата на косъма – става дума за това дали косата ни е права, къдрава, начупена, гъста или по-рядка.

Според стилистите, формата на лицето е един от най-важните фактори, с които трябва да се съобразяваме при избор на прическа. Те разделят различните форми на няколко основни типа – овална, кръгла, квадратна, издължена и сърцевидна. Овалът е считан за съвършената форма за лице, а всички останали следва да бъдат коригирани с помощта на различните прически така, че визуално да го наподобяват колкото е възможно повече.

Огледайте се в огледалото и вижте вие каква е вашата форма на лицето, за да научите коя прическа би ви подхождала най-добре.

Кръгла форма на лицето Тя се характеризира с по-изпъкнали бузи, а широчината на лицето е горе-долу същата, каквато е и дължината му. Ако вашето лице е кръгло и притежавате къдрава коса или такава, на вълни, най-добре би било да обърнете гръб на късите прически. Те

Те допълнително ще акцентират върху закръгленото лице, а идеята е да го издължите визуално, така че, да го доближите до съвършения овал. Например, с прическа, която използва дължина на косата до брадичката или с още по-голяма дължина.

Издължена форма на лицето Доста прилича са овалната, но е по-тясна в зоната на брадичката. За да се балансира това е отлична идея да заложите на небрежни вълни и къса коса или такава, със средна дължина. Имайте предвид, че по-дългата коса има способност да издължава лицето, което във вашия случай е ненужно. Но може би обожавате дългата си коса и няма да ви е приятно да се разделите с нея. Тогава я направете на етажи, като по този начин ще акцентирате върху скулите и брадичката. Квадратна форма на лицето За нея е характерна горе-долу еднаква ширина на челото и зоната на брадичката. За дамите с такава форма са подходящи прически, които придават повече обем на нивото на брадичката, за да я „стеснят“ визуално. Свободно падащи къдрици, например, е много подходящ и стилен вариант. Сърцевидна форма на лицето При тази форма брадичката е стеснена, за разлика от челото и скулите, които са широки. В този случай, можете да изберете прическа, която да прикрива част от скулите, така че, визуално да ги стеснява и да оформи желания овал.

Що се отнася до дамите, притежателки на овално лице, те са облагодетелствани по отношение на широкия избор от прически, на които могат да залагат без всякакви притеснения. Така че, ако сте от щастливките с овална форма на лицето – действайте смело, защото няма как да сгрешите.