Реклама във FACEBOOK – какво трябва да знаем?

1
222
Добави коментар
userado1
userado1

Доказано е, че най-ефективният и успешен метод за увеличаване на посещенията, импресиите и конверсиите –  това са социалните мрежи. Абсолютен лидер сред тях е Facebook! Има случаи, когато там рекламата може да ни излезе до седем пъти по-евтино спрямо втората най-достъпна медия в класацията – Twitter. Звучи невероятно, но дори с едни 5 долара, похарчени на ден вие може да получите наистина зашеметяващи резултати от реклама във Facebook. 

С малко информация лесно ще се насочите така, че да успеете да постигнете голяма ефективност чрез Facebook Ads. Съществуват определени стъпки, които трябва да следвате,ако искате да направите вашата реклама успешна и доходоносна. 

Как може да се ориентираме най-лесно?

Със сигурност е възможно да изпуснем много неща, защото при Facebook винаги има много за учене. Обаче информацията, която ви е нужна, може да бъде поднесена и в стегнат вид, така, че да бъде максимално полезна дори и за тези, които тепърва „прохождат “ в това начинание.

Нужните действия могат да бъдат разделени в няколко раздела за максимално улеснение на работата.

Първият от разделите обезателно ще е въведение във Facebook Ads. Необходимо е да се направи един професионален поглед върху всички фактори, които един бизнес взема предвид при направата на своя избор за най-подходяща Facebook реклама. Цифрите говорят сами по себе си – днес повече от 3 милиона бизнеси и брандове пускат своите реклами във Facebook, което води и до създаването на нови и силни връзки със своите потенциални и лоялни клиенти. Положителните страни са много – бързо и мигновено влияние върху трафика, лесно за проследяване кампании, абсолютен 100-процентов контрол върху бюджета, както и таван за цената на един клик, опции за таргетирне и други.

Вторият раздел е подходящо да бъде наречен полезни съвети /въпроси, отговарящи на питания Как да….?/. Когато решите да започнете да рекламирате, трябва да фокусирате вашата реклама по един уникален начин към потенциалните ви клиенти. Този процес не е сложен – според целите изберете публиката, вида на рекламата и размера на бюджета и създайте самата реклама. Опитайте се да промотирате страницата си и да подсилите своите публикации. Привличането на повече хора във вашата страница също е от голямо значение, както и да търсите постоянно увеличаване на конверсиите на уеб страницата ви. Проследявайте тези конверсии.

Третият раздел ще насочи към кого трябва да е насочена рекламата във Facebook? Всякакъв вид реклама във Facebook може да бъде таргетирана към точно определена аудитория и това я прави толкова ефективно и мощно средство за развитието на бизнеса ви. Има много начини и стратегии, подходящи за това. Критериите, по които можете да подбирате кои хора да виждат рекламите ви, са стотици – възраст, пол, интереси, език, местоположение, поведение и много други.

Четвъртият раздел е насочен към анализ, бюджет и успешни стратегии. Когато определяте своя бюджет за Facebook рекламите, трябва много внимателно да обърнете внимание на два особени елемента,а именно колко сте склонни да похарчите и кога смятате да започнете с вашите инвестиции.

Автор: Анита Найденова