Как бизнесът използваше онлайн рекламата през 2018-а година?

1
169
Добави коментар
userado1
userado1

Проучването, направено измежду над 500 търгуващи компании в мрежата показва, че две трети от бизнеса активно инвестират в online рекламирането. По-голямата част от тях съумяват успешно да използват голямото разнообразие от канали в интернет, за да рекламират своята дейност, продукти и услуги и по този начин да привлекат  потенциалните си клиенти да направят своите покупки. Особено поразителен е процентът при американците.

Цели 89% от тях използват интернет, за да пазаруват необходимите им продукти или да вземат актуално решение за тях, или просто да сърфират в мрежата. И понеже online потребителите прекарват изключително много време в социалните мрежи, бизнесите също се стремят да бъдат позиционирани на подходящо място в мрежата, както и за по-дълго време. Това е от изключителна важност за тях, за да могат активно да въздействат върху пазара.

За да успеят да достигнат възможно най-голям брой потребители, отделните компании не спират да инвестират целенасочено в големите търсачки, социалните мрежи и, естествено, във своите фирмени сайтове и магазини в мрежата. Рекламирането в интернет е изключително важна дигитална маркетингова стратегия и всеки бизнес може да използва информацията и да научи как най-точно и рентабилно да се възползва от online рекламирането.  

Ето и малко статистика:

Около 66% от бизнесите правят  инвестиции в рекламирането в интернет. В социалните медии тази цифра много често достига до около 86%, в търсачките платената реклама е 66%, а рекламните карета т.нар. дисплейна реклама е около 80%. Това са и трите най-популярни рекламни канала за online реклама, използвани от бизнеса. В повторно насочване на реклама инвестират малко под половината от бизнесите – към 43 %. Естествено, основната им цел чрез реклама в мрежата е увеличаване на доходите и продажбите им.

Online рекламата е лесен и удобен начин за достигане до крайният потребител, затова трябва да бъде използвана пълноценно. тук пак трябва да подчертаем, че много голяма част от потребителите и консуматорите прекарват много време в мрежата, затова и бизнеса трябва да бъде насочен точно в тази посока.

Поради големите възможности, които ни дава интернет пространството, дори и с по-малка инвестиция ние бихме могли да изпреварим конкуренцията, която въобще не инвестира средства в такъв online маркетинг. Интернет рекламата е една много успешна стратегия за всеки бизнес, които се стреми да привлече повече клиенти и по този начин да се развива във възходяща посока.

Достигането до по-голяма аудитория е много по-лесно и достъпно в сравнение с традиционните реклами и от финансова гледна точка е и по-евтино.Много по-лесно може да се насочва и самата реклама към потенциалните клиенти които търсим, отколкото може това да стане с похватите на стандартните методи за рекламиране.

Различните бизнеси се стремят да инвестират в многото и разнообразни варианти за online реклама, но почти всичките се опитват да използват рекламните карета и социалните мрежи като основни методи за рекламиране.

От своя страна потребителите много често използват социалните мрежи и търсачките. Това е предпоставка бизнесът да се насочи основно в тези платформи и по този начин напълно лесно да достигнат до тях.

Използването на online рекламиране помага на бизнеса да увеличи посещенията на потребителите си в своя уеб сайт и следователно – да увеличи своите приходи.

Автор: Анита Найденова

 

Други сходни статии:

Можем ли да рекламираме безплатно в Интернет?

Интернет рекламата – как да стартираме?

Интернет рекламата – как да рекламираме?

Предимства на рекламата в интернет

Защо онлайн присъствието е важно за вашия бизнес?

Всяка фирма/компания трябва да притежава уеб сайт