Можем ли да рекламираме безплатно в Интернет?

1
182
Добави коментар
userado1
userado1

Рекламите по телевизионните канали доста често са прекалено скъпи за по-малките фирми, предприятия. Тези по радиото, списанията и вестниците са сравнително по-евтини, но от своя страна все още се нуждаят от значително голяма инвестиция, ако става дума за кампания, която тече в момента.

И, въпреки че вие може да похарчите доста пари за интернет реклама, има много и различни начини да се възползвате от възможностите в интернет и да направите своята безплатна реклама за бизнеса си. Предлагаме някои основни идеи, които биха ви помогнали в това начинание.

Ето, че вече сте успели да създадете и оформите своя фирмен сайт. Какво следва от тук нататък? Как и по какъв начин ще успеете да се покажете пред света и да насочите потребителския трафик към вас и вашите продукти и услуги? Все пак успешната реклама е начинът, чрез който може да увеличите своята клиентска аудитория и продажби. На практика ако не успеете да придвижите вашия сайт най-отгоре в резултат на търсенето,  едва ли някои ще знае за вашето съществуването на вас и вашия бизнес, а това може да ви доведе и до фалит. Интернет е един безкраен океан, в които има милиони уеб-страници и сигурно още толкова се появяват почти всеки ден, но кой се интересува от тях?

Какво предлагаме ние?

Много важен момент е да подобрим видимостта на търсачките. За целта трябва да има въведени ключови думи, чрез които да бъде описван бизнеса ви в страниците на вашият уеб сайт. Това е много хитър стратегически ход, защото като използваме ключови думи можем по-лесно да качим сайта си в горната част на всяка търсачка.

Друг важен елемент, чрез които можем да промотираме нашият сайт безплатно е блогът. Той е нещо като колекция от по-кратки есета или статии, както и свободно форматирани мисли, написани предимно от един човек. В последните години блоговете добиха голяма популярност, тъй като чрез тях всеки може свободно да изрази посланието си и в същото време да е средство за платена реклама.

Може да увеличите вашата рекламна дейност, като за тази цел поставите адреса на сайта навсякъде и върху всичко, което правите. На визитните картички, на бланките на вашата фирма или различните фирмени сувенири просто отпечатайте URL адреса.

Опитайте да се присъедините към различни online общности. Има много хора, които обсъждат своите интереси в интернет, без значение каква е темата. И ако успеете да се внедрите в подобни дискусионни теми, вие спокойно може да информирате вашите евентуални клиенти и да рекламирате своя бизнес.

Създайте си e-mail списъци. Чрез електронните адреси на вашите клиенти може да изпращате различни съобщения, свързани с нови продукти, специални оферти, както и  друга полезна информация.

Опитайте се да предоставите на вашите потребители безплатна и подробна информация за предмета на действие на вашия бизнес. За да инвестират потенциалните ви клиенти във вас, инвестирайте първо вие в тях! Едно изключително важно правило!

Изградете си бизнес партньорства! По той начин ще се свържете с бизнеси, предлагащи допълнителни продукти и услуги, след което може да се саморекламирате един друг. Направете и съвместни изявления и се уверете, че в уеб сайтовете на вашите бизнес партньори има връзки към вашия.

Автор: Анита Найденова

 

Може да разгледате и дгугите статии на подобна тематика в този блог:

Интернет рекламата – как да стартираме?

Предимства на рекламата в интернет

Защо онлайн присъствието е важно за вашия бизнес?

Интернет рекламата – как да рекламираме?