Какви грешки правим, когато рекламираме онлайн?

1
136
Добави коментар
userado1
userado1

Съществуват много причини, поради които рекламирането тласка света да се движи напред и да се развива в абсолютно всички насоки. То е най-силното оръжие на бизнеса да се разраства и да продава своите продукти. Дава ясна и точна информация на крайния потребител за нови и различни предложения и за неща, които може би биха искали да си купят или имат нужда от тях. Точно това е причината всички ние да се стремим към по-интересни и релевантни реклами.

Ерата на дигиталната революция предизвика истински фурор в света на рекламата. С online рекламирането традиционно високите разходи, мудното и бавно набиране на нови клиенти, както и липсата на положителни резултати са оставени вече в миналото. Бизнесът започна масово да използва мрежата, за да промотира и продава своите продукти и тотално загърби печатната реклама, снимането на ТВ спотовете.

Интернет рекламата е значително по-евтина от традиционната и предлаганата бързина и непосредственост, просто нямат друг аналог в света.

И все пак, далеч не всички знаят как най-правилно да направят своя маркетинг и претърпяват провал в online рекламирането. Ще посочим основните грешки, които се допускат и ни провалят буквално още на старта на нашата рекламна кампания.

Безспорно на първо място това е маркетингът без план. Необходимо е да имаме ясно поставени цели и специално разработени за това стратегии. Нещо, което много фирми и компании пропускат да направят. Някои от основните въпроси, които биха ви помогнали да започнете да пишете вашия план са: каква е основната причина и цел да използвате социалните мрежи, каква потенциална аудитория бихте могли да откриете, какво искате да покажете и как ще осъществите общуването със своите абонати, кой и как ще управлява страниците ви в социалната мрежа /може да е един човек или група/ и други.

Като често срещана грешка се отчита и твърде активното позициониране в мрежите. Голяма част от компаниите в стремежа си да привлекат вниманието на своите клиенти са твърде активни, а това понякога идва в повече и започва да дразни самите тях. Много важно е да се помни, че в социалните медии се води диалог, а не монолог.

Все пак основната им същност е отношенията между хората, а не в броя на продадените продукти. Ако се стремите да разбирате хората защо прекарват времето си в социалните мрежи, то тогава ще знаете как по-лесно да общувате с тях и каква информация биха искали да виждат на вашата страница. 

Рядкото актуализиране на страницата също е сред основните грешки. Не бързайте да създавате такава, ако не сте сигурни в себе си, че ще пускате редовно публикации в нея. Един неактивен и несъществуващ в дадена заявена категория продукт е много по-лош за една компания, отколкото да отсъствате в социалните мрежи въобще. 

Корпоративно и лично. Много собственици на малкия бизнес отказват да приемат факта, че няма как и е просто невъзможно да се угоди на всички. Има ситуации, в които трябва дълбоко да поемете въздух и да не давате отговор на критичните забележки. Вие сте привързани към своя бизнес, чувствате го като част от себе си и тази емоционална привързаност често може да провокира у вас вземането на грешни решения.

Провеждайте защитата на вашата компания,  отбелязвайки всеки проблем и оплакване като учтиво отговаряте.

Автор: Анита Найденова

 

По темата може да разгледате и други статии:

Можем ли да рекламираме безплатно в Интернет?

Интернет рекламата – как да стартираме?

Интернет рекламата – как да рекламираме?

Предимства на рекламата в интернет

Защо онлайн присъствието е важно за вашия бизнес?

Всяка фирма/компания трябва да притежава уеб сайт