Обучение на обучители по инвестиции за социално въздействие

2
274
Добави коментар
Sofia_DA
Sofia_DA

На 25 април 2019 партньорите по проект Финанси за социална промяна се събраха във Виена за обучение на обучители по инвестиции за социално въздействие, домакинствано от австрийския партньор Ашока. Въз основа на каталога с добри практики, сред които и Публично-частния софийски фонд за иновации, промотиран от Асоциация за развитие на София, участниците избраха няколко казуса от различни категории: публично-частни инвестиции, публични инвестиции, частни инвестиции, други възможности. Така бяха определени ключовите действия, участници, времева рамка, финансов ресурс; проверени бяха показателите за успех; обсъдиха се предпоставките и условията за трансфер на практиката.

Обучението съвпадна с редовната среща на Управляващия комитет на проекта, на което се разгледа методологията за регионалните планове за действие, които скоро ще бъдат разработени, както и предстоящи проектни и комуникационни дейности.

Проектът „Финанси за социална промяна“ е съфинансиран от фондовете на Европейския съюз (ERDF, IPA, ENI). Повече за проекта можете да научите на http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/finance4socialchange