Скандално! Новата шефка по пътна безопасност предлага шофьорите над 60 години без книжки

1
126
Добави коментар

Шефката на новосъздадената Държавна агенция за пътна безопасност, която е към Министерски съвет, настоява да бъдат въведени психологически и физически тестове за водачите над 60 годишна възраст.

Малина Крумова, директор на агенцията „Безопасност на движението по пътищата“ посочва, че след навършване на 60 години шофьорската книжка не бива да е безсрочна, както е в момента.

Тя смята, че водачите трябва да бъдат подлагaни на по-чести проверки на физическото и психическото състояние.

Добре, но това си е чиста дискриминация!

Да не говорим, че населението у нас все повече ще става застаряващо и това предложение води до ограничаване на правата му.

Държавата те задължават да работиш до 65 години, и то например работа, от която зависи живота на стотици хора, но нямаш право да караш кола след като навършиш 60.

Проблемът е не е 60 годишните, а друг  –  купените книжки, циганите шофьори с книжка, без да имат основно образование, но може да карат и да гласуват.

Много хора в социалната мрежа фейсбук коментират това предложение, като нелепо и определят Крумова, като поредната гугутка – държавен служител, а някои дори я питат като са на 60 г. – трактор могат ли да карат?

Коя е Малина Крумова?

През 2007 г. започва работа като експерт в Управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда“ към Министерството на околната среда и водите. През 2009 г. е назначена за директор на дирекцията и ръководител на оперативната програма. Между март и май 2013 г. е заместник министър на околната среда и водите в правителството на Марин Райков. От ноември 2014 г. участва в координацията на Европейските структурни и инвестиционни фондове, както и в групата на високо равнище на Европейската комисия за опростяване на кохезионната политика. След това е Директор на дирекция „Централно координационно звено“. От 21 януари 2017 г. до 4 май 2017 г. е служебен заместник министър-председател, отговарящ за европейските фондове.

На 9 май 2017 г. е назначена за заместник министър на регионалното развитие и благоустройството.

Крумова бе освободена от длъжност след като нейният шеф – министър Николай Нанков подаде оставка и бе назначен от своя приемник Петя Аврамова за заместник министър на регионалното развитие.

Тя е приближена до вицепремиера Томислав Дончев. След като дълго време работеше в МОСВ и осигуряваше проекти на приятелите си „зелени еколози“ на Малина Крумова трябваше да и се намери шефско място и това бе в новооткритата Държавна агенция за пътна безопасност.

Малина Крумова е свързвана с огромни нарушения в ръководената от нея Оперативна програма „Околна среда”.

Малина Крумова е типичен пример за соросоидство в българската политика.

Тя е протеже „зелените“. Благодарение на нея във Висшия управителен съвет на МОСВ беше привлечена цялата тайфа Прокопиевци разни – Томабелевци, Ковачеви, и техните съпруги, техните баджанаци, и въобще цялата тая група, наречена „зелени”.

И те определяха правилата във Висшия експертен съвет, които удовлетворяваха само тях. В резултат бяха източени милиони евро. В дъното на всичките тези злоупотреби с евпорейски фондове и обществени поръчки стои Малина Крумова.

Сега като шеф на новата Държавна агенция за пътна безопасност виждаме, че безумията й продължват.