Най-подходящи масажи и Спа процедури според зодиите

1
135
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

Навярно вече ви е станало ясно, че зодиакалните знаци играят голяма роля в изграждането на личността – в интернет могат да се намерят хиляди статии за това кой ви е любимият сладолед или каква професия е най-подходяща за вас само според месеца и деня, в които сте родени. Е, изненада – те също са свързани и със състоянието на вашето тяло и, по-специално, с някои определени части от него.

Лечебната астрология е наука, която твърди, че отделните части на тялото, както и някои болести, са под влиянието на планетите и съответно са свързани със зодиакалните знаци (така, хората със зодия Близнаци например са по-чувствителни в зоната на ръцете и раменете).

Медицински астролог може да даде съвет на своя клиент относно областите на тялото му, в които е най-вероятно да възникнат проблеми, само след внимателно преглеждане на натална му карта (подредбата на планетите в деня и часа на неговото раждане).

Не е задължително да имате затруднения със съответните органи и крайници. Тези зони са просто по-чувствителни и са често наричани “специални точки”. Това означава също, че всеки знак може да се възползва от определен вид масаж именно върху тези “точки”, за да насърчи здравето и релаксацията.

Ето кои са най-подходящите масажи според зодиите:

Овен

Овенът натрупва най-голямото напрежение около зоната на главата, поради непрекъснатия поток от идеи и мисли. Широдара е масаж, който се практикува в Индия повече от 5 000 години. В превод от санскрит думата shiro означава ‘глава’, а dhara – ‘поток’. Специално обучен терапевт извършва масаж със затоплено олио на главата (в зоната на челото, или „третото око“), шията и раменете, като същевременно тялото е добре завито с топли кърпи.

Телец

Телецът “управлява” шията, гласовите струни и щитовидната жлеза. Това означава, че, когато е под стрес, цялото напрежение отива във врата. Ароматерапията е много подходяща за тази зодия. Това е масаж, който събужда сетивата за аромат и допир, отпуска тялото, като оставя усещане за вътрешно равновесие и удовлетвореност.

Близнаци

Ръцете и раменете на Близнаците трябва да се масажират често. Масажът с вулканични камъни е чудесен избор в този случай. Релаксиращият ефект се дължи на едновременното действие на излъчваната от камъните топлина и деликатните масажиращи движения. Повишава потока на енергия в целия организъм, отпуска мускулите и успокоява нервната система.

Рак

Чувствителният Рак е свързан с храносмилателната система (стомаха и червата). Нежен масаж на корема е достатъчен да се почувстват по-добре. От друга страна, също много подходящ за тях е Лимфният дренаж, който ще подобри функционирането на лимфната система и ще подпомогне процеса на очистване от токсините.

Лъв

Хората, родени под знака на Лъва, често чувстват силно напрежение около горната част на гърба. Дълбокотъканният масаж облекчава болките в мускулите и тъканите, отпуска тялото, премахва напрежението. Чрез специфични бавни техники, въздействащи на тъканите в дълбочина, се постига чувствително намаляване на състоянието на хроничен стрес.

Дева

Девата е знакът с най-чувствително здраве от всички. ‘Снехана’ е основна практика в традицията на най-древната лечебна система аюрведа и в превод от хинди означава „грижа с любов“. Това е лек, релаксиращ масаж с горещи билкови торбички, пълни със специално побрани лечебни растения и подправки. Стимулира детоксикацията на организма, премахва стреса и напрежението, изчиства негативната енергия, чувствително подобрява общото емоционално състояние.

Везни

Везните се свързват с долната част на гърба, бъбреците и седалището. За тях най-подходящи са Дълбокотъканния и Лечебния масаж, които облекчават болките в мускулите и тъканите, отпускат тялото, премахват напрежението. Ако обаче хората родени под този знак търсят нещо по-различно и нетрадиционно, но все пак свързано с разбиранията им за равновесие във всичко, Тайландският масаж  е чудесен избор. В основата му е заложена философията, че здравето зависи от оптималния баланс между тяло, разум и дух.

Скорпион

Скорпионът управлява ‘енергията’ в основата на гръбначния стълб, така че стимулирането на центровете в „опашката“ чрез горещи камъни може да бъде изключително успокояващо и балансиращо за тях!

Стрелец

Зодията Стрелец е свързана с бедрата и черния дроб. Тъй като хората, родени под този знак обичат постоянното движение, за тях е добре да съчетаят полезното със забавното – джакузито е един чудесен избор в този случай.

Козирог

Тайландският масаж се практикува и усъвършенства в продължение на повече от 2 500 години. Чрез различни техники на разтягане и натиск върху определени точки по тялото се удовлетворява нуждата на организма от движение, освобождават се енергийните канали, премахва се натрупаното напрежение. Това е идеалното решение за всички, родени под знака Козирог, ‘управляващ’ двигателната система .

Водолей

Глезените са връзката, която свързва цялата горна част на тялото с ходилата. По подобен начин и Водолеят играе ролята на човешки посредник между живота на земята и този в космоса. За него няма нищо по-добро от релаксиращ балийски масаж на цяло тяло, при който се прилагат разнообразни техники, като внимателно разтягане (стречинг), акупресура, рефлексотерапия и ароматерапия.

Риби

Никой не обича добър масаж на краката повече от Рибите! Рефлексотерапията, при която се въздейства на точно определени зони и точки на стъпалата, съответстващи на различни вътрешни органи и системи, води до подобряване на кръвообращението, ускоряване на процеса на детоксикация на организма и намаляване на стреса и напрежението.

Последни публикации в блога