Грижа за кожата в няколко стъпки – нещо повече от подходяща козметика

1
222
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

Няколко често пренебрегвани стъпки по пътя за перфектната кожа през пролетта и лятото:

Първата стъпка, която трябва да предприемете за доброто на вашата кожа, е изключително важна и стряскащо освобождаваща. Сещате ли се за онзи крем, който не сте ползвали от една година, и който само заема място в шкафа? Е, време е да се отървете от него.

Козметичните продукти също имат срок на годност, който е обозначен на опаковката. Обикновено той продължава до 12 месеца след първото използване на козметиката и спазването му е от голямо значение за вашата кожа.

Ако ползвате продукти с отминал срок на годност, рискувате да получите алергична реакция или някакво друго кожно заболяване (като обрив). От друга страна, най-вероятно свойствата на козметиката са загубили своето качество и прилагането й става абсолютно безсмислено.

Бъдете откровени със себе си – ако не сте ползвали този крем цяла година, едва ли ще го направите отново скоро. Той просто си стои там в шкафа и събира прах. Така, че изхвърлете го! Отървете се от всичко, което не ви върши работа. Правете тази ревизия на всеки 6 месеца, а, за да ви е по-лесно да проследявате сроковете на годност, може да напишете датата на отварянето на продукта върху опаковката.

Стъпка втора – мийте четките си за грим поне на две седмици (ако не и по-често).

Много жени държат четките си за сенки в специални несесери, други просто ги пускат неопределено в чантата си, излизайки навън. Несъмнено отделянето им в малко несесерче е по-добрият вариант, но както и да се отнасяте към тях, почистването им е неизбежно.

Мръсотията, която се насъбира в тях, стига до лицето ви и често може да влоши състоянието на вашата кожа, независимо колко добре се грижите за нея. Затова отделете по 10 минути всяка седмица и минете през всички гъбички, апликатори и четки, които притежавате. Не забравяйте да ги измиете и ако някой друг ги е ползвал преди вас.

Третата стъпка за перфектна кожа е нещо, което така или иначе трябва да започнете да правите по-често с идването на топлите сезони – пийте повече вода.

Наясно сте, че човек има нужда от вода, за да може организмът му да работи правилно, нали? Водата е изключително важна за функционирането на органите, а кожата е най-големият ни орган. Тази течност не само има свойството да хидратира, но и да пречиства.

Приемът на достатъчно вода всеки ден може да помогне за изчистването на нежелано акне или пък да намалее шанса от поява на бръчки. Не се чудете – започнете да пиете повече вода. Два литра на ден (или 8 чаши) са напълно достатъчни да подобрите не само състоянието на вашата кожа, но и това на цялото ви тяло.

Четвърта стъпка – внимавайте какво ядете. Не по-малко важна е и храната, която приемаме. За по-изчистена и млада кожа е добре да се придържаме към по-здравословна диета от продукти, които ни набавят нужните полезни свойства. Броколите, грейпфрута и морковите са чудесни в този случай.

Потърсете професионална грижа.

Доверете се на специалист. Съществуват много подходящи терапии, които подпомагат здравословното развитие на кожата. В зависимост от типа й – дали е мазна, нормална, суха или комбинирана, млада или застаряваща, можете да изберете подходящо третиране, което да подсили нейните еластичност, мекота и блясък.

Винаги можете да си направите персонална диагностика, която да ви помогне в избора на правилната козметика.

Последни публикации в блога