СДС обвини „Демократична България“ в кражба: Не е мъжко да крадете г-н Тафров и Радан Кънев

1
171
Добави коментар

Остра реакция изразяват от СДС по повод кражба от страна на един от кандидатите за евродепутат от „Демократична България“.

Затова алармират от десницата на Румен Христов, които изпратиха отворено писмо до медиите. В него те обвиняват Стефан Тафров и Радан Кънев в кражба на символите и авторитета на СДС.

Ето и пълния текст на писмото:

ОТВОРЕНО ПИСМО ОТ СЪЮЗА НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ

До Стефан Тафров, кандидат за евродепутат от „Демократична България“

Г-н Тафров,

В публичното пространство Вие разпространявате предизборни клипове, в които използвате символите на Съюза на демократичните сили, без да сте  кандидат на тази партия. Не вярвате ли в идеите и успеха на „Демократична България“, та се налага да крадете символите и авторитета на СДС?

Не е мъжко, г-н Тафров!

Не започвайте евентуалното си евродепутатство с кражба, г-н  Тафров. В Европа не се толерират тези неща!

Вие отдавна нямате нищо общо със СДС, въпреки че цялата си кариера  дължите на тази партия. Но я припознавахте като своя само, когато беше  на власт. После забравихте пътя към „Раковски“134. След това получавахте постове и назначения от други партии, от други силни на деня. Именно политическите номадства като Вашето, постепенно разколебаваха доверието на нашите верни симпатизанти и част от тях се разочароваха от българската десница. А сега,от политически номад, еволюирахте в политически джебчия.

Жалко е, че толкова късно осъзнахте колко важна роля има СДС за десните българи, с проевропейски възгледи.  Водачът на листата Ви, Радан Кънев, също си позволява да говори от името на седесарите и да твърди, че те ще го подкрепят, без никога да е имал нещо общо със синята партия. Пет месеца „Демократична България“ увърташе и опитваше да унижава СДС, да  омаловажава значението и влиянието му, и не пожела обединение за евроизборите.

А сега сте се вкопчили в името, историята и символите на същото това СДС!

Радваме се, че и Вие, и Радан Кънев, най-сетне сте осъзнали, че СДС е силен, че е символ на дясното и демокрацията. Благодарим и за усилената реклама на нашата партия. Но Вие нямате право да се пришивате нито към СДС, нито към седесарите Недостойно е да се опитвате да заблуждавате десните избиратели. Прочетете поучителната българска приказка „Краденото не засища!“ и ще разберете, че измамата не носи нищо добро.

Българската десница няма нужда от „фалшиви герои“, още по-малко от „фалшиви седесари“!

Това, което правите, е смешно, безпомощно и жалко. Но по-лошото е, че е неморално, г-н Тафров.

Ще сезираме ЦИК за Вашата кражба на символите и името на СДС и неправомерното им използване в предизборните Ви материали, а на Вас препоръчваме да сезирате съвестта си и чувството си за срам.