Прада и бунтарски дух в едно

1
121
Добави коментар
svetla58
svetla58

За своята Resort колекция за 2020-та Госпожа Прада се завръща в Ню Йорк и по-конкретно централата на къщата Piano Factory, с дизайн от известните Herzog & de Meuron, намираща се в Манхатан.

Междусезонната колекция за следващата година идва с непретенциозната според самите думи на Миуча тема за “бунтарска простота”, съвпадаща от до с духа на космополитния град: “Тези визии са лесни. Ню Йорк обаче успява да насити дрехите със специфична културна памет, което предлага отчетлив и донякъде парадоксален поглед, контрастиращ на тяхната универсалност.”

Ако трябва да тълкуваме буквално заложената концепция, то бунтарският дух е ясно забележим в маниера на стилизация, където с много наслояване в издължени и леко грубовати силуети се постига зададеното, а опростяването се крие по-скоро в чистотата на кройките. Дрехите биват изработени без претруфеност в много добри и основно свободни силуети, но самото комбиниране помежду им далеч не е толкова опростено. По много и добре преценен начин, дрехите в този си ансамбъл излизат от рамките на простото и по-скоро могат да се категоризират като кичозни, разбира се, в добрия смисъл на думата.