Петиция с 300 хил. подписа настоява за нов последен сезон на Игра на тронове

1
156
Добави коментар
elenita
elenita

Петиция, призоваваща HBO да презаснеме наново последния сезон от хитовия сериал Game of Thrones (Игра на тронове) с изцяло нови сценаристи, събра над четвърт милион подписа. 

Онлайн петицията беше стартирана през миналата седмица, но предизвика фурор едва през настоящата, като от 15 хил. подписа скочи до над 250 хил. подписа за по-малко от 24 часа, съобщава CNBC.

 

Към момента на подготвяне на материала петицията е подписана онлайн от над 290 хил. потребиля.

За разлика от преходните сезони, финалните серии на Game of Thrones не са базирани на романите на Джордж Мартин, като вместо това сценарият е писан от продуцентите на шоуто Дейвид Бениоф и Д.Б. Вайс.

Последният сезон от сериала е приет, меко казано, негативно от феновете, като основните критики са за претупана работа, сбъркани мотиви за действията на персонажите и пълно опропастяване на натрупванията, реализирани в предходните седем сезона.

Според повечето потребители, персонажите са се превърнали в карикатури на самите себе си, а историята е опропастена напълно.

Провалът на последния сезон хвърли сянка и върху решението Дейвид Бениоф и Д.Б. Вайс да режисират филм от поредицата Star Wars (Междузвездни войни), като доста потребители се страхуват, че дуото ще провали и този бранд, макар че последните филми от поредицата може би вече сториха това, поне според някои фенове.

/ profit.bg

 

–