Асен Блатечки и Ненчо Илчев на „Вечеря с приятели“ в Бургас през май

1
193
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Секссимволът Асен Блатечки и “столичанинът в повече” Ненчо Илчев се познават още от НАТФИЗ, където са състуденти. Години наред обаче двамата не се качват заедно на една сцена. Това се променя с появата на продукцията на Театър “Сълза и смях” – “Вечеря с приятели”.

Автор на пиесата е Доналд Маргулис, а прочитът е на режисьора проф. Ивайло Христов. Партньори на двамата популярни български актьори ще бъдат дамите Мария Сапунджиева и Кристина Янева. Бургазлии и гостите на града ще имат възможността да я видят отново на 29 май, от 19:00 часа в НХК.

”Вечеря с приятели” разказва историята на две семейства, изправени пред екзистенциалния въпрос: как да продължим живота си, ако ежедневието е надделяло над чувствата? Разбира се, еднозначен отговор няма. Всеки има право да постъпи както намери за добре.

Едни избират ”свободата”, други предпочитат да ”носят кръста”, а трети… тръгват на ”уроци по пиано”. Като се замисли човек, в това има нещо и смешно, и тъжно, каквато е и пиесата на Маргулис ”Вечеря с приятели”.

Постановката гостува в Бургас по покана на Маруся Русева и “Арт Ателие”. Билети се продават на касата на НХК. За повече информация и резервации – тел. 0894/898-098.