Чист Вход

1
134
Добави коментар
doliviano
doliviano

Защо клиентите са недоволни от конкурентни фирми?

При разговорите с домоуправители и живущи научихме някои подробности относно грешките на предишните почистващи фирми, от които клиентите са останали недоволни и са потърсили нашата помощ. Повечето клиенти имат доста сходни оплаквания. Тези пропуски, обаче, не се случват в Чист Вход. Те са именно:

1. Често отсъствие на чистачката, което се компенсира с извинение или с приспадане на сума от месечната такса.

2. Записване на присъствия в графика без почистване. Чистачката идва само, за да отчете присъствие и в края на месеца да си вземе парите, вместо наистина да почисти. Вярва се, че когато няма видим боклук, това означава, че обитателите на входа няма да забележат немърливостта. Тя обаче се забелязва когато например живущите замърсят на определено място умишлено и след това наблюдават дали ще се махне след деня на „почистването“. По този начим могат да удостоверят дали услугата реално се извършва.

3. Чистачките са от малцинствен произход или са в твърде напреднала възраст, за да извършат качествено всички услуги, които са предложени от фирмата. Понякога заради ниско заплащане работят хора именно от тези групи. Те не могат или отказват услуги като почистване на външни шахти, обиране на паяжина, измиване на прозорци, почистване под изтривалките. Често освен физическа невъзможност, неизпълнението на тези услуги се дължи и на нежелание за работа.

4. Районът, в който трябва да се чисти е далеч от този, в който чистачката има повече обекти. Това се отнася за крайните квартали и не всички фирми поемат поръчки за тях.

5. Не се работи в празнични дни. Много клиенти се ядосват когато не е изчистено на официални празници и в почивни дни. Така входът остава мръсен и фирмите си спестяват едно посещение, съответно двойно възнаграждение на служителя.

6. Некачествено почистване. Когато се пести от препарат или продължава да се мие с мръсна вода, остават следи. При малко количество препарат не се изчиства добре, а при прекалено – подът започва да лепне. Някои хора продължават да чистят парапети и, за съжаление, стъкла и прозорци с мръсна кърпа с цел да си спестят последващото пране. Така повърхностите остават недоизчистени и си личат мръсните капки, а клиентът е недоволен.

7. Неизпълнение на всички предоставени услуги. При всяко посещение има определен брой услуги, които трябва да се извършват всеки път, понякога в определена последователност. Спестяването им води до недоволство. Въпреки, че чистачът е сам и рядко вижда живущи, мръсотията се забелязва от повечето от тях. Добре е като работи да си представя, че всички обитатели на входа го наблюдават.

8. Почистване в неудобно време. Сутрин рано когато хората се запътват за работа е особено дразнещо да виждат, че цялото стълбище е мокро. Така остават следи, особено ако плочките са светли и остава по-мръсно, отколкото е било. Също така при измитане понякога метлата се удря в парапети или стени и причинява безпокойство с шума си. Вечер освен същите причини, почистването се забавя, тъй като чистачката трябва да натиска ключа за осветлението постоянно, ако входът не се осветява с фотоклетки.