Бургазлии не искат етажен паркинг в центъра

1
129
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Жители на централната градска част на Бургас не желаят да бъде изграден етажен паркинг. Те настояват предложеният от Общината терен да остане със статут на “детска площадка”, каквато впрочем там няма, а вместо паркинг, на мястото да бъде създадена зелена площ.

Както вече Ви информирахме, администрацията набеляза общо 5 терена, където биха могли да се изградят паркинги на няколко етажа. Те се намират във Възраждане, ЦГЧ, “Братя Миладинови”, “Лазур” и “Зорница”. Идеята е те да побират повече автомобили от класическите паркоместа, което поне частично да разреши проблема с недостига на места за паркиране в града.

Преди да се пристъпи към осъществяване на проектите обаче от администрацията потърсиха мнението на бургазлии. Жителите на ЦГЧ изразиха несъгласие.

Предложеният терен в центъра се намира при улиците “Самуил” – “Фотев” – “Шейново”. Теренът не е голям, но там може да се изгради двуетажен паркинг за 60 автомобила, смятат от Общината. Местните обаче са входирали подписка, с която категорично настояват статута на терена да не бъде променян.

”Ние мислим, че Община Бургас трябва да толерира изграждането и поддържането на повече зелени площи и градинки, а не автомобилите, предизвикващи замърсеност на въздуха и високи нива на шум. Считаме за невъзможно изграждането на паркинг между сгради с такова близко отстояние, още повече върху детска площадка”, пише авторът на писмото от гражданите до Общината и Общински съвет.