Vоlvо oтĸpи нов сервизен център до Пловдив зa 3.8 млн. лева

1
156
Добави коментар

Volvo откри свой сервизен център до Пловдив в непосредствена близост до магистрала „Тракия“. Компанията инвестира 3,8 млн. лв. в изграждането на центъра, в който ще се извършва сервизиране и продажба на пълната гама товарни автомобили от марките Volvo и Renault.

Сервизът разполага с три проходни канала и три диагностични стенда, което позволява обслужването на 9 камиона едновременно, а на годишна база – около 5000 камиона. Складовата база ще предлага наличности на резервни части, които ще може да се доставят в рамките на 24 часа. В новият сервизен център на компанията ще работят 15 души и мобилна група.

“Пловдив е стратегически регион за нас с динамично развиващ се бизнес, нови инвестиции и разбира се едни от най-динамично развиващите се компании в транспортния бранш. Освен това той е ситуиран в непосредствена близост до ключови транспортни артерии, което ни помага да реагираме бързо и да сме на разположение да помагаме максимално ефективно на клиентите”, обясни Карин Йохансон, Управляващ директор на Волво Груп България по време на събитието.

Компанията има сервизен център в София с капацитет за сервизиране на 10 386 товарни автомобили на години и позволява едновременна работа по 16 влекача. През 2017 г. отвори врати и новият център в Бургас, в който бяха инвестирани 2 млн. лв. Година по-късно бе открита сервизната база на компанията във Велико Търново. Общата инвестирана сума в сервизната мрежа на Volvo у нас надхвърля 12 млн. лв.

В официалната церемония по прерязването на лентата участваха Гергана Титюкова,  зам.-кмет на Община Марица, Иванка Пачева, кмет на с. Бенковски, Зоя Паунова, Почетен консул на Швеция в България, Доминик Гранше, заместник-ръководител на икономическата служба към посолството на Франция и Изпълнителният директор на Волво Груп България – Карин Йохансон.