Кардарин – Същност и начин на действие

1
139
Добави коментар
vivi805
vivi805

Кардарин, познат и като GW-501516, е вещество което се определя като PPAR рецепторен агонист. То се използва за лечение на висок холестерол и други метаболитни заболявания, като например затлъстяване и диабет.

В тази статия ще се съсредоточим върху това какво представлява Кардарин и по какъв начин той влияе на организма.

КАКВО Е КАРДАРИН?

За да разберете какво е кардарин, е важно да разграничим това вещество от останалите САРМС продукти. Кардарин представлява PPARδ (delta) рецепторен агонист. Това прави действието му по-различно от на останалите САРМС вещества – Кардарин има катаболен ефект и стимулира оксидативните процеси в мазнините, за разлика от останалите САРМС продукти, чиято цел основно е покачването на мускулна маса и осигуряването на сила и издръжливост.

Както ще видите по-долу, кардарин е чудесна опция за хората, които имат за цел намаляването на подкожните мазнини, както и за подобряване на метаболизма.

кардарин

Кардарин е създаден с основна цел лекуване на дислипидемия – това е заболяване при което има прекалено голямо наличие на мазнини и холестерол в кръвта. Започвайки изследванията обаче, става ясно че кардарин може да има и други терапевтични свойства.

Освен че той успешно подобрява липидните профили, кардарин е мощен рецепторен агонист на PPAR, като намалява затлъстяването, подсилва метаболизма и намалява риска от диабет тип 2.

РЕЦЕПТОРЕН АГОНИСТ НА PPAR

Рецепторните агонисти на PPAR повлияват клетките подобно на останалите САРМ вещества. PPAR рецепторите се смятат за рецептори на ядрата, тъй като те задействат специфични промени в клетките, които зависят от ядрата им.

Когато PPAR рецептор като кандарин се употребява, химическото вещество навлиза в цитоплазмата на клетката, където задейства този тип рецептори. Когато това стане, рецепторът предизвиква реакция в ядрото, а тази реакция води до промени в организма.

PPAR рецепторът може да бъде смятан за връзка между PPAR агониста и ядрото на клетката. Кардарин се прикрепя към този PPAR рецептор и му дава определена информация. Рецепторът, от своя страна, пренася тази информация до ядрото, откъдето и започва промяната в организма.

При Кардарин, този процес води до различни положителни ефекти, като подобряване на метаболизма и увеличаване на глюкозния толеранс. Именно поради тези полезни свойтва, това вещество е популярна опция  за лечение на затлъстяване, метаболитна дисфункция и инсолинова резистентност.

НАКРАТКО – КОИ СА ПОЛЗИТЕ ОТ ПРИЕМА НА КАРДАРИН?

В следващите статии ще обърнем повече внимание на това за какво е полезен Кардарин, но нека все пак изброим някои от основните свойства на това САРМС вещество:

Стимулира МетаболизмаВоди до Изгаряне на Излишните МазниниРегулира Нивата на Захар в КръвтаНамалява ХолестеролаПомага за Здравословно ОтслабванеУвеличава Издръжливостта

Изводът е – Кардарин е чудесен продукт за осигуряване на стройна фигура и за подобряване на представянето по време на физическа активност. При хора със здравословни проблеми, това вещество също може да бъде от изключителна полза.