Евроизбори 2019

3
231
Добави коментар

Време е за гласуване!

Здравейте читатели!

Ще ви занимая малко с тази тема като обещавам да не съм много дълъг в писанията си, тъй като и на мен не ми е любимо да пиша за политика. Погнусен съм от пошлото крадене на гласове и аматьорската организация покрай провеждането като цяло на изборите. А по-лошото е, че не виждам как скоро можем да оправим тази бъркотия. Бъркотия повтаряща се вече над 20 години.

Много ще си кажа „защо да гласувам“, „какво ме интересуват тия избори за Европа“ и естествено с това мислене си заслужаваме съдбата и управляващите ни тъпунгери (без да се извинявам). Един път завинаги трябва да разберем, че нещата си зависят от нас и ние сме инструмента за промяната. Ако продължаваме да спим, то нещата няма да се случат от само себе си! Ще продължат с купуването на цигански гласове, ще заплашват хората по селата, ще натискат работниците по малките фирми или просто няма да ги питат (направо списък с имената на служителите и после на отчет). Начините не са малко като включват в гласуването и починали хора от преди години.

А запознати ли сте колко и кои са в момента евродепутатите ни? Ако не сте, ето ви една картинка с „хубавците“. Сега следва и другия ми въпрос. До колко сте запознати каква е тяхната цел (работа) в този парламент, какви са техните каузи и задачи? Склонен съм да вярвам, че не сте много информирани, но те така или иначе са си там и взимат порядъка на 4000 евро на месец. Без значение дали се опитват да направят нещо за държавата ни или си бъркат просто в носа. Те са там и слагат в джоба си тези пари, защото ние сме ги пратили! Само като погледна снимката и веднага ми избождат очите хора като Николай Бареков например. Този иначе така „талантлив“ журналист с умения в областта на кючеците добре му се отрази тази позиция в Европа. Не се чувства неудобно да назначава сътрудниците си да работят като негови шофьори, бодигардове, прислужници или гледачи на децата му както в Белгия, така и в България. Според мен това едва ли отговаря на „трудовата характеристика“ на парламентарния асистент. След като „издои“ едни пари от банка, която успешно беше фалирана на сила, той е готов с нов проект „Обединени консерватори“, чрез който ще се опита да си продължи „европейската почивка“! Ако ли не това, чух, че щял учител да става… Сега се замислете какви са другите герои на снимката като едва ли са по-добра стока!

Ето заради това е важно да внимаваме кой пращаме в Европарламента. Нека отделим малко повече внимание на кандидатите и да се запознаем с тяхната цялостна визия. Не бива първосигнално да пращаме някой, защото е от „нашата“ партия или още по-зле – „тези избори не ме интересуват, нали не са за България“!

*Аз мисля да се възползвам от правото си на вот и да не оставям там да влезнат случайни хора!