Huawei стана част от КРИБ :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник, видео

1
228
Добави коментар

Българското звено на китайския технологичен гигант Huawei, вече е част от Конференцията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

„За нас тази стъпка е само кредит на доверие и висока чест“, коментира Джейсън Лий, генерален директор на Huawei Technologies Bulgaria.

Компанията майка Huawei се намира в затруднено положение на международната сцена, след като САЩ подеха активна кампания срещу бизнеса на производителя в опит да ограничат използването на китайското оборудване в бъдещите 5G мрежи.

По думите на Лий стъпката по присъединяването на Huawei Bulgaria към КРИБ е част от политиката на компанията за прозрачност, откриване и комуникация с директен контакт с максимален брой партньори и клиенти. „Сътрудничеството с широкото представителство на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България е изпълнено за много бъдещи съвместни успехи“, заяви още Джейсън Лий.

Изпълнителният директор на КРИБ Евгений Иванов заяви, че вярва в благоприятното развитие на съюза в технологичния сектор и устойчивостта на компанията.