Ето ги 10-те най-развратни жени в историята, от чиито похождения ще ви се изправят косите

1
149
Добави коментар
slavchev
slavchev

Владетелите и другите исторически личности са пример за набожност и скромност и ние по навик си мислим, че те не са способни на разврат. Но както вие ще се убедите в тази статия това далеч не е така. Съставили сме списък от 10-те най-развратни жени в историята, чието поведение най-вероятно е възмущавало техните съвременници, а сега ще хвърли в шок и вас. Клеопатра

Никой не помни как са се наричали великите Фараони, затова пък лекият нрав на Клеопатра е влязъл в историята. Безусловно, заради тази изкусна и хитра красавица Цезар, а след това и Марк Антоний са били готови на всичко, дори без да се опитват да укротят нейния нрав. Царицата на Египет винаги е знаела какво иска от своя мъж и е могла да го убеди както си иска. Трябва да се отбележи, че многото нощи с царицата са им стрували живота.

Маркиза де Помпадур

Кой все още си мисли, че външността не е главното качество на човека? Жанна Пуасон е изградила целия си живот, оповавайки се само на този коз. Планът ѝ, честно казано, е бил доста прост: да се срещне с краля и да му завърти главата – от такива мрежи все още никой не е успявал да се измъкне. Людвиг XV 20 години държал маркиза де Помпадур сред своите фаворитки, по-специално хвалейки нейните организаторски способности. Според някои данни, тя е могла да прави секс над 10 пъти на нощ, при което удовлетворявайки различни мъже.

Графиня Дюбари

Манастирската килия не е привличала особено Мари, затова палавото момиче избягало от родното абатство, когато било само на 13 години. В Париж Мари с удоволствие се занимавала с проституция. Граф Дюбари прибрал чаровната развратница от улиците в замъка си, а и за своя беда се похвалил с младата красавица на краля. Людвиг XV бил толкова очарован, че я прибрал при себе си. На милия навик Мари да приема при себе си ухажори срещу пари Людвиг гледал през пръсти – с кого не се случва.

Валерия Месалина

Валерия Месалина е третата жена на римския император Клавдий. Императрицата живяла кратко, но ярко, дарявайки с радостно общуване стотици свои поданици. По нощите жената напускала императорските покои и отивала в бордей, където работила като проститутка. Това тя правила изключително от любов към изкуството, не заради смехотворните печалби.

За една нощ Месалина е могла да сподели ложето си с екипажа на голям военен кораб. Веднъж тя дори организирала състезание със знаменита римска проститутка по брой клиенти, обслужени за една нощ. Победила кралската кръв. Цезар си затварял очите за екстравагантното поведение на съпругата си, докато тя не се опитала да се омъжи за свой любовник. Това било сметнато за заговор против императора. Валерия била убита в една от великолепните градини, подарени ѝ от Клавдий.

Мария Антоанета

Кралицата на Франция и жената на крал Людвиг XVI е била известна развратница. Кралят е страдал от фимоза и не е могъл да задоволява своята съпруга. А Мария без да му мисли много отивала да търси утехи при други. Тя изчезвала по време на балове и маскаради в търсенето на мъже, които да я задоволят. Казват, че кралицата дори не се гнусяла от кръвосмешение и дори е развратила своя собствен син.

Джована Неаполитанска

Препълненият с еротика „Декамерон“ е бил четен на 17-годишната кралица от самият Бокачо, което, може би, е повлияло и на повишения интерес на Джована към всичко плътско. Джована се различава от останалите развратници със силната си любов към няколкото партньори в леглото едновременно.

Елизавета Петровна

Още преди възкачването си на престола Елизавета Петровна се славила със своя свободен нрав. В свитата си тя събирала знойни мъже без да гледа на статута им: войници, пажове, музиканти и други получавали титлата още след първата нощ в царския будоар. От похожденията на Елизавета се възмущавали дори и закоравелите куртизанки – къде се е чуло и видяло едновременно четирима любовници да живеят в един дворец и да се сменят един след друг в спалнята ѝ.

Екатерина II

Управлението на Екатерина II е белязано от редица скандали с интимен привкус. Още в младостта ѝ постоянните любовници на царицата наброявали над 30. Възкачвайки се на престола, Екатерина станала по-взискателна: сега всеки кандидат за леглото ѝ трябвало да бъде проверен лично от нейните приятелки.

Княгиня Салтикова

Мария Алексеевна Салтикова е от рода Голицини и е била жена на генерала адютант Василий Салтиков. Княгинята красива, умна и се ползвала с особена популярност сред гренадерите. Мария също обичала да отива при народа по нощите, преобличайки се в мъжки костюм. Така тя се промъквала във войнишките казарми. Някои историци твърдят, че Салтикова е имала над 300 любовници във войските.

Гала Дали

Модел и съпруга на известния сюреалист Елена Дяконова поставя в основата на своето творчество принципа за свободната любов. Бидейки дама с огромна фантазия и липсата на стереотипи, тя не е изменила на този принцип по време и на двата си брака. Първият ѝ мъж, французинът Пол Елюар е подкрепял съпругата си във всичките ѝ начинания, чак до тройките с представители на творческия небосклон.  По време на брака си със Салвадор Дали жената продължила да приема ухажванията на новите си почитатели. Все пак, с времето ухажванията ставали все по-малко. Ивановна обаче не се предала, за започнала да подкупва мъжете с пари. Когато и парите свършили, дамата Гала плащала на своите млади любовници с картините, познайте на кой.

Източник: www.blitz.bg