72 бомби на ден или как САЩ разпространява Демокрация и Свобода

1
199
Добави коментар
setlans
setlans

Сред многото други знакови събития, случили се през 2016 г., САЩ пусна невероятните 26,171 бомби в чужди държави.

И докато военният конфликт се разпространява в Близкия изток и правителството на САЩ настоява за война с Русия и Китай, обикновените американци, които плащат сметката за войната, живеят в илюзия за свобода и демокрация.

Половината от всеки долар похарчен за данъци, отива във военната индустрия.

Всеки американец трябва да си зададе един въпрос. Дали ценностите, върху които е основана тази държава се споделят най-добре със света чрез насилие и унищожение?

Нима американската изобретателност във всички сфери на науката и производителността е засенчена от външни капацитети, за да упражни волята на олигархията чрез полицейски своеволия и безразборно бомбардиране?

Не е ли време, американците да си признаят, че бомбардирането не създава мир и не постига свободата, която желаят местните хора?

McClatchyDC пише:

„САЩ пусна 26,171 бомби миналата година, което е с 3,027 повече от 2015 г.“

Според анализ на данни на Министерството на отбраната от Съвета за външни отношения, непартиен мозъчен тръст, по-голямата част от бомбите са паднали в Сирия и Ирак.

САЩ води международната коалиция за борба с ИДИЛ в двете държави и е извършила въздушни операции в опит да намали площта, контролирана от терористичната организация.

Почти същото количество бомби са били пуснати в Сирия (12 192) и Ирак (12 095) през миналата година.“

Това се равнява на средно малко под 72 бомби на ден в продължение на година.
Снимка: wakingtimes

Това, което прави това постижение още по-забележително е, че повечето от тези бомби уж са пуснати над ИДИЛ. Терористична организация, която дори членове на Конгреса на САЩ казват, че се финансира тайно от Съединените щати.

Това, което прави това постижение още по-забележително е фактът, че в момента САЩ не е законно във война с никоя от тези държави. Тоест тези бомби падат върху хора, които не са в открит конфликт със САЩ.

„Колко невероятно е това…САЩ технически не е във война с нито една държава сега, но пусна повече от 26 хиляди бомби само за 2016 година. И то под управлението на президент, който е „против“ войните.

Ние имаме цяло поколение американци, които са живели само в рамките на системата на „постоянната война“. Време е за дългоочаквано предефиниране на тези въпроси.“ – казва Бен Суен

И накрая, това което прави това постижение още по-изключително е когнитивният дисонанс, свързан с факта, че САЩ поддържа илюзията за един мирен народ, като същевременно хвърля всички тези бомби.

Плюс стотиците хиляди пуснати през последните 8 години, по време на управлението на носител на Нобеловата награда за мир.

Американската общественост и светът отдавна са предупредени за опасността от позволяването на военно-промишления комплекс да стане неразделна част от нашето икономическо оцеляване.

Нека да завършим с два цитата на Джордж Оруел, които перфектно описват ситуацията днес.

„Войната срещу чужда страна се случва само тогава, когато заможните класи смятат, че ще извлекат печалба от това.“
„Войната е начин да се разбият на парчета, да се разтворят в стратосферата или да се потопят в морските дълбини материали, които биха могли да подобрят живота на народа и с това да го направят по-разумен.“

Сетланс / WT Заглавна снимка: openclipart