Направете си къща с духове за Хелуин

9
Добави коментар
artandblog
artandblog

За всеки празник украсата е важна, но освен това тя може да струва скъпо ако трябва да се отдели от бюджета, за да се закупи. Но тук ви предлагаме различни идеи, с които да създадете нещо идейно и ефектно, като използвате материали за рециклиране. Сега например можете евтино и лесно да добавите малко призрачен щрих за празника на Хелуин, като създадете къща с духове.

Необходими материали:
– молив и линия
– една квадратна кутия от салфетки (или от друго)
– две правоъгълни кутии от салфетки (или от друго)
– макетен нож
– ножици
– лепило или тиксо
– четка за рисуване
– черна и сива боя (темперна или акрил)
– оранжева опаковъчна хартия или оранжеви салфетки
– дървена клечка за шишчета с дължина около 8-10 см.
– стиропорени топчета
– бяла салфетка
– черен маркер

Инструкции:
Нарисувайте прозорци и врата на трите кутии от салфетки. С макетен нож изрежете отвори за прозорци и врата, като прегънете изрезките за капаци. Залепете една за друга и трите кутии, като направите навес от кутията за втория етаж с лента от нея, както е показано на картинката.

От картон изрежете 4 триъгълника, за да се направи пирамида за покрив, както е показано на картинката. Сгънете частите, залепете ги една за друга и вече готовия покрив прикрепете към квадратната кутия с лепило или двойно залепващо тиксо.

С черна боя оцветете кутиите и капаците. Оставете на изсъхне. Напълнете кутиите с оранжева хартия или салфетка, като ги закрепите с лепило за кутията. Разкривените капаци на къщата също закрепете с лепило.
Ред е на духовете. Забодете стиропореното топче на дървената клечка за шишче и залепете бяла салфетка за топчето. С черен маркер нарисувайте очи. Закрепете вече готовите призраци по прозорците, както е показано на картинката. Източник: familyfun

Друг вариант на къща за призраци. А можете още да си направите и цял град на духове.

Сподели:

tweet

Tags: ДекорацияЕкоИдеиКъщаНаправи си самПартиУкрасаХелуин