И тази година инспекторите на НАП ще осъществяват засилен контрол по морето

1
179
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

И тази година инспекторите на НАП ще осъществяват засилен контрол по Южното Черноморие. Те ще участват в смесени екипи, заедно с други органи на местната и държавната власт.

Междуведомствен координационен център в ОДМВР ще синхронизират действията на контролните органи. Това стана ясно в рамките на проведена днес в Областна управа среща с участието на НАП, представители на морските общини и на контролните държавни институции в региона. 

В основната си част оперативните проверки ще бъдат извършвани от екипи на Главна дирекция “Фискален контрол“. В лятната кампания на НАП по Южното Черноморие ще се включат и командировани служители от вътрешността на страната.

Във фокуса на НАП ще бъдат и концесионерите, хотелиерите, апартхотелите, атракционните и увеселителни паркове и заведения. Ще се контролира обявената свободна леглова база и дали тя отговаря на действителната заетост.

От ТД на НАП в Бургас напомниха, че при неиздаване на фискален бон, търговският обект ще бъде запечатван за срок до един месец.