Цистикеър: хубавото лято е лято без цистит

3
188
Добави коментар
ByeVas
ByeVas

Когато тръгнем на море през лятната отпуска, обикновено мислим за един милион неща. Какъв бански да си купим. Дали ни стои добре. Дали не трябваше да започнем да спортуваме още през зимата. Дали да вземем още една рокля. Дали багажът не стана твърде много. Дали да не намалим багажа на мъжа/детето/кучето, за да можем да вземем още една рокля.

Всичко това безспорно са важни неща. Само че ние жените имаме склонност да се фокусираме твърде много в подобни псевдопроблеми и да забравяме една проста истина – за приятното прекарване най-важен е физическият ни комфорт.

Удобните сандали, които не правят пришки, слънцезащитният крем, който ще ни осигури спокойствие, и малката аптечка за всеки случай. Защото любимата рокля нищо не може да направи срещу храносмилателни проблеми, ухапвания от комари и разни други не толкова приятни летни случки.

А като си говорим за неприятни летни случки, циститът заслужава почетно място. Въпреки че той може да се появи през всички сезони, появата му е особено честа и типична през лятото.

Какво е цистит?

Циститът е инфекция на уринарния тракт, която развиват най-вече жените. Често причината е инфекция на пикочния мехур, причинена от бактерии, които нормално живеят в червата или по кожата и които са попаднали в пикочния мехур през уретрата (канала, по който се изхвърля урината). Най-честият причинител е E. coli.

Сериозно ли е?

В повечето случаи става дума само за дискомфорт без сериозни причини и последици, който отшумява от само себе си или с помощта на домашно лечение за няколко дни. При чести инфекции може да е необходима консултация с лекар, който да назначи лечение.

Какви са симптомите?

Основните симптоми на цистита са болка и/или парене по време на уриниране, по-чести позиви за уриниране, тъмна или мътна урина, урина със силна миризма, болка в долната част на корема, както и общо усещане за умора и неразположение.

Води ли до усложнения?

Възможно е. Има случаи, в които се стига до по-сериозни бъбречни инфекции. Затова е важно да се вземат мерки отрано и да следите дали терапията ви действа. Още по-важно е да не се самолекувате с лекарства по лекарско предписание. Приемът на антибиотик без консултация с лекар и без антибиограма може да направи лечението по-бавно и по-трудно и да доведе до антибиотична резистентност.

Дали да ходим на лекар?

По-леките случаи обикновено не изискват лекарска намеса и при тях е достатъчно да поискате съвет от вашия фармацевт и/или да опитате подходяща, оптимално дозирана и мощна хранителна добавка.

Разбира се, става дума за Цистикеър на Health Aid.

Всички хрантелни добавки на Хелт Ейд могат да се опишат с три думи: чисти, мощни и натурални!

Много хора са скептични, като чуят за “хранителна добавка”. Струва им се, че след като е добавка, то това нещо няма как да върши работата на лекарствата.

Което не е точно така.

Истината е, че много зависи. От пациента, от проблема и от качеството на добавката. При проблем, който не е за лекар, подходящо подбраната качествена добавка може да помогне изключително много. Допълнителен плюс при нея е, че добавките имат много по-малко странични ефекти и нежелани реакции от лекарствата.

Особено важно за една добавка е производителят й да е ясен и за него да знаете, че държи на качеството.

Затова ви говорим за Health Aid и затова ги препоръчваме – защото знаем, че работят, че са максимално изчистени и че в тях има точно това, което пише на етикета.

За Цистикеър

Този оптимално балансиран състав е направен така, че да се погрижи за уринарния тракт както по време на инфекция, така и като профилактика.

Съставът на Цистикеър е кратък и по темата:

– Калий: важен за баланса на електролитите в организма. Действа за алкализиране на урината, което може да облекчи симптомите.

– Екстракт от листа на магданоз: съдържа апигенин. Това е основният компонент на магданоза, за който е известно, че има диуретичен ефект и противовъзпалителни свойства, които са изключително важни при терапията на уроинфекции.

*Химичното наименование на апигенин е 4,5,7-trihydroxyflavone. Той е подклас на флавоноидите и представлява интерес за учените не само заради ефикасността му при уроинфекции, но и заради възможностите му при третирането на много тежки заболявания като диабет, левкемия, Алцхаймер и други.

– Екстракт от плодове на хвойна – той действа в няколко направления. Освен че има диуретични свойства, действа и антимикробно и противовъзпалително.

– Цитрусови биофлавоноиди – те имат антиоксидантни и антибактериални свойства.

– Екстракт от червена боровинка – изключително популярен при терапия на цистит. И има защо – червената боровинка съдържа значително количество D-маноза, която се захваща за епителиума на пикочния мехур и по този начин пречи на E. coli да се закачи и задържи. В резултат на което бактериите се изхвърлят с урината. За червената боровинка има и данни, че като се прилага профилактично, помага за намаляване честотата на уроинфекциите.

– Витамин С – той е важен при всякакви инфекции заради имуностимулиращото си действие, като при цистит е особено полезен. Има данни, според които витамин С забавя растежа на E. coli, като повишава киселинността на урината и така пикочният мехур се превръща в неблагоприятна среда за вредните бактерии.

Всички тези оптимално и разумно подбрани съставки работят като добре смазана машина, за да ви осигурят спокойствието и комфорта, без които няма как да си починете качествено. Цистикеър може да се ползва както при цистит, така и за профилактика на уроинфекции при хора, които са склонни към тях. А става и за застраховка – не е нужно да чакате да се появи проблем, може просто да сложите една опаковка Цистикеър в багажа за плажа и да сте спокойни, че в случай, че се появи проблем, ще бъдете подготвени за него.

*

Кога все пак е време за лекар?

Отидете на лекар, ако:

Не сте сигурна, че това, което имате, е циститСимптомите не се подобрят в продължение на 3 дниЧесто имате циститСимптомите ви са сериозни. Сериозни симптоми са кръв в урината, температура, едностранна болка в корема.

Трябва да отидат на лекар също:

Бременни жени със симптоми на циститМъже със симптоми на циститДеца със симптоми на цистит

Важно е лекарят да направи антибиограма, за да се види дали има бактерии в урината, какви са те и на какви препарати са чувствителни. И, ако се стигне до антибиотично лечение, не забравяйте, че към антибиотика ви трябва и пробиотик – вижте Ацидофилус Плюс на Health Aid.

Да се върнем на лятото…

Този прекрасен сезон едва започва, така че имаме време да помислим как да си го направим още по-хубав и безпроблемен. Едва ли има две мнения, че здравето е първата и най-важна стъпка към приятното прекарване, затова ние от блога на Vivarti.bg ще продължим да пишем по тези толкова важни теми. Здравословен тен, стомашен комфорт, грижа за разширени вени – ще покрием всички тези въпроси, за да ви помогнем да се насладите на лятната почивка.

А междувременно…

Вземете своя Цистикеър тук.