Йончо Арсов е новият директор на ДЮШ на „Левски“ :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
144
Добави коментар

„Левски“ има нов директор на Детско-юношеската школа. Неговото име е Йончо Арсов. Това обявиха „сините“ на официалния си сайт.

Арсов заема поста, който беше овакантен след освобождаването на Даниел Боримиров преди по-малко от месец. Той е роден на 3 декември 1976 г. и е внук на легендата на „Левски“ Йончо Арсов-старши. Завършва магистратура „Политически науки“ в университета в Бон, Германия. От 2005 г. до 2012 г. придобива треньорски лиценз PRO в Германия. Треньорската си кариера стартира през януари 2009 година като асистент в „Черноморец“ Бургас. Следват периоди като асистент-треньор в „Хайдук“ Сплит, „Вакер Бургхаузен“, „Дуисбург“ и националния отбор на България.

„Сините“ обявиха и назначаването на нов методист в клуба. Това е Емил Атанасов. Той е роден на 11 август 1978 година. Завършва висшето си образование в Националната спортна академия „Васил Левски“, специалност „Треньор по футбол“. От 2005 година е редовен участник в образователни програми на UEFA в Норвегия, Чехия, Шотландия, Холандия, Белгия, Дания и Франция. От 2004 г. до 2011 г. е лектор към Треньорската школа в България. От 2016 година е доцент по футбол в НСА „Васил Левски“.