Стартъп иска да увеличи приходите на хотелиерите чрез умен софтуер за управление на хотели

2
199
Добави коментар
nqkoi
nqkoi

Те са млади, надъхани, но и с огромен опит в туризма, интернет бизнеса и технологиите. Събрали са се заедно с една обща мисия – да решат един проблем, с  който се сблъскват навсякъде по света – управлението на хотели, хостели, къмпинги, апартаменти и всички други обекти за настаняване. Те са Roombre.com и вярват, че могат да подобрят управлението на всеки обект за настаняване, което пряко да доведе до увеличаване на приходите? Запалихме ли интереса ви?

  Обектите за настаняване,  независимо от какъв тип са те, са основно звено в туризма. Спането е основна човешка функция и съответно,  където и да ходим по света, ние винаги мислим за това къде ще нощуваме.

Независимо дали обектът за настаняване е къмпинг, хостел, хотел, апартамент, квартира или друго място,  често проблемите са идентични и са свързани с бързо и лесно проследяване на резервациите, отчитането им, проследяването на наличности, предпазване от овърбукинг и най-важното – ясна представа за паричния поток.

“Паричният поток е нещо, което често се пренебрегва и може да доведе една къща за гости или малък хотел до фалит, ако не се наблюдава и управлява правилно. Нашата система дава подробна статистика назад във времето, но и такава напред във времето. Така всеки собственик може да си направи ясен план какво го очаква след 6 или 9 месеца”,  споделя Александър Ненов, един от авторите на системата.

Екипът на Roombre.com ще направи поход до края на годината из страната, в рамките на лятото и есента, за да представи продукта си сред местния бизнес, както и да разкаже подробно за този уникален за страната бизнес модел, който прави въпросния софтуер за управление на хотели изключително изгоден, дори и безплатен за някои клиенти.

“Още когато стартираме,  искахме да бъдем партньор на хотелите, а не поредния посредник, който иска парче от печалбата на хотелиерите. Така ние създадохме прост и справедлив модел, който най-общо може да се обясни  така – плащаш колкото ползваш”, обяснява другият автор на платформата – Божидар Бончев,

И това е точно така. Софтуерът формира месечната си такса на база брой резервации за месеца. Ако те са под 50,  клиентът не заплаща нищо и ползва системата безплатно. След преминаване на лимита от 50 безплатни резервации, всяка следваща се таксува по 0.99 евро.  Колкото повече резервации се генерират на месец, толкова по-ниска става и цената на резервация, като тя пада до 0.49 евро или да си го кажем иначе – около 1 лев.

“Така,  ако един хотел има успешен месец,  ще има месечна такса, която да ни плати, но ако следващият месец е слаб  заради сезона или по друга причина, той може и да няма месечна такса. Няма да се налага хотелът да спира използването на платформата през неактивните месеци или да плаща твърди месечни вноски тогава когато  няма приходи ”, споделят от Roombre.com.

Макар че ценовите условия  са първото, за което питат всички клиенти, тъй като те са изключително атрактивни, системата има редица функционалности, които се появяват с всеки изминал месец и радват клиентите на платформата. Сред тях са автоматизирано издаване на електронни фактури с бързо лесно принтиране и/или изпращане по имейл. Двуезичен интерфейс, за който създателите на платформата коментират, че ще стане на поне 6 езика до края на годината. Статистическа информация, която периодично изненадва с новите засечки между различни данни в системата,  които могат да подобрят работата на управителите. Приемане на резервации онлайн без платформи посредници.

И най-важното, което от системата за управление на хотелите обещават да се случи до края на годината – електронен съветник, който периодично да дава адекватни и навременни съвети към хотелиера за това как може да подобри управлението на хотела и да увеличи приходите си на база резултатите към момента.

И това е само началото, защото младите предприемачи Алекс Ненов и Боби Бончев тепърва стартират процедура по набиране на капитал, който, както казват те,  “ще изстреля системата в небесата”.