Как да вместите тренировки в натоварения си график?

1
140
Добави коментар
vivi805
vivi805

06/15/2019

от Екип GOLD SARMS

Случвало ли ви се е да искате да отидете на фитнес, но да се окаже че сте твърде заети и накрая да не тренирате въобще? „Всичко или нищо“ не е правилна настройка за спорта. Ето защо, последната мода за активно живеещите са т.нар. „микро упражнения“. Микро упражненията представляват извършване на краткотрайна физическа активност през целия ден, до постигане на дадена цел. Наблягаме на думата краткотрайни.

Всъщност, редовното движение през деня може да бъде по-полезно отколкото седенето на едно място в продължение на 14 часа и след това едночасова фитнес тренировка. Да, структурираните упражнения са добри и ще ви помогнат да постигнете фитнес целите си, но всякаква форма на физическо натоварване е здравословна, ако се прави редовно. Физическата активност, дори за кратки интервали през деня, може да ви помогне да избегнете здравословни проблеми като сърдечносъдови заболявания, диабет, високо кръвно налягане и други. Освен това, ви осигурява по-добро настроение, подобрява концентрацията и ви помага да поддържате здравословно тегло.

Та, какво представляват микро упражненията? Това е всяка тип физическа активност, която забързва пулса ви – дори просто изкачване на стъпала, носене на тежки покупки по улицата, бързо ходене докато разхождате кучето, изхвърляне на боклука. Опитайте и с по няколко серии от клекове или напади, когато имате възможността да го направите. Бъдете креативни и търсете възможностите около вас за да добавите повече динамика в живота си.

Може да използвате различни приложения за телефона си за да изчислявате колко и какви микро упражнения сте извършили през деня. Поставете си цел и се опитайте да я изпълните докато сте на работа или вършите задачите вкъщи. Ако работите в офис, може да държите тежести до бщрото си за няколко серии за ръце. Или пък фитнес ластици или тежест за крака, за да стегнете краката. Възможностите за микор упражнения са безкрайни!