31-годишен софиянец стана Мистър Гей Европа 2019

5
239
Добави коментар
blacksnoopy
blacksnoopy

31-годишният Александър Петров от България стана Мистър Гей Европа 2019. Финалът на конкурса се състоя този уикенд по време на прайда в Кьолн.

Участниците се изправиха пред 8 различни предизвикателства, а като допълнение се оценяваха и взаимодействията между самите финалисти. Всеки от кръговете носеше различен брой точки, според важността му, които определят класирането на претендентите за първото място.

Александър е завършил икономика, но също така е учил философия и психология, а в момента работи в гейминг платформа.

Той спечели 4 от изпитанията, поставени пред участниците – предварително интервю, личен проект, писмен тест и фотогенично предизвикателство. Общият му резултат възлиза на 211 точки, само с 29 по-малко от максималния брой, който е 240, пише „България днес“.

„Не съм имал най-доброто детство – разкрива новият Мистър Гей Европа. – Израснах в бедно семейство. Имах осакатяваща социална тревожност, отрицателно самочувствие. Като дете бях с наднормено тегло. В гимназията ме наричаха Грозното патенце. Мразех себе си“, връща лентата назад Александър.

Новият Мистър Гей Европа разбира, че е от другия бряг, докато гледа предаването в дома си. Вдъхновява се от един от участниците в шоуто.

„Беше гей дизайнер на име Престън Лий. Беше на 27. Красив и атлетичен, като че ли знаеше какво прави в състезанието, но беше малко тихо. Разбрах, че дори Престън, който е красив, успешен и добре закръглен, е счупен отвътре, защото не е приел и не обича сам себе си. Беше самотен и искаше да бъде видян. Да бъде чут, да присъства и да чувства, че принадлежи към общността. В този момент, това красиво и увредено същество, което беше Престън стана моето вдъхновение да преоткрия себе си, да претърпя емоционален и физически метаморфизъм отвъд сегашната ми желана форма“, признава Александър.

Петров има сериозна връзка от дълги години. Двамата с партньора му не се крият и се борят за каузата си.

„Исках да стана г-н Гей Европа, защото искам да бъда модел за подражание за млади гей момчета, които се борят да се обичат. Защото всички ние имаме способността и нуждата да обичаме, да се чувстваме привлекателни и да живеем автентичен живот, който се корени в доброта, съпричастност и братство“, допълни той.

На второ място остана 26-годишният белгиец Матиас де Роувър 198 точки, а след него, на трета позиция, се класира 30-годишният германец Марсел Данър, който спечели 174 т.

Първият подгласник на титлата се представи най-добре в предизвикателството на социалните мрежи, докато германецът надделя в спорта и онлайн вота.

Тримата финалисти единодушно избраха представителя на Португалия – Мауро Мелим, за Mr Gay Congeniality.