Забележителности в Лондон, които да не пропуснем

1
228
Добави коментар
Hacktivismo
Hacktivismo

Ако още не си бил в един от най-космополитните градове в света – Лондон, трябва да знаеш кои точно са местата, които задължително да посетиш.

В британската столица ще откриеш всичко, което търсиш – от исторически паметници до сгради с мултимедийни стени, от шумно метро до тих и спокоен парк, от стари пъбове до модерни нощни клубове.

И все пак, ако за първи път ти се случва да попаднеш в този град, ето няколко задължителни места, които трябва да посетиш:

Биг Бен

Биг Бен е един от класическите символи на Лондон. Точно там се намират още Houses of Parliament, като Биг Бен е част от него, както и центърът на британското правителство. Най-хубавото от всичко е, че кат направиш няколко крачки и се озоваваш на един от мостовете, свързващи двата бряга на река Темза и изведнъж…

The London Eye

… и изведнъж се озоваваш в непосредствена близост до огромното виенско колело London Eye, високо цели 135 метра. Ако решиш да се повозиш на него, ще можеш да погледнеш от високо над цял Лондон. Все пак имай предвид, че желаещите са много, затова си резервивай билет онлайн.

Западен Лондон

Всъщност, това не е точна локация, но въпреки всичко си заслужава да отидеш в този край на града. Там ще откриеш множество театри, опери, мюзикъли, комедийни клубове, балетни представления и какво ли още не.

Музеите и галериите

Дори 2-3 дни няма да ти стигнат, ако искаш да обиколиш всички музеи и галерии в Лондон. Затова ти предлагаме да се насочиш към Британския музей, Националният природен музей, Музеят на Мадам Тюсо и къщата музей на Шерлок Хоумс. Дори и да видиш само тях, изживяването е безценно, а входовете – на много ниски цени.

Бъкингамския дворец

Кажи ни кой не иска да види прословутото здание, от което във вечна целувка скрепиха брака си принц Уилям и Кейт Мидълтън. Самата сграда, разбира се, не е отворена за посещения, но това не я прави по-малко величествена. А и наблизо е огромният Hyde Park, в който ще можеш да си полегнеш и отпочинеш след дългите разходки в компанията на катерички и всякакви видове птици.

Кулата на Лондон

Кулата на Лондон или The Tower of London е чудесно място за снимки, но и не само. Ако обичаш историята, ще бъде истинско вдъхновение да прочетеш надписите по нея.

Шопинг по Оксфорд и Риджънс стрийт

Тези дълги улици са раят за всички шопинг маниаци. Най-известните марки, най-прословутите дизайнери, най-новите колекции са именно там. Магазините са един до друг, разнообразието е огромно, а цените – страхотно ниски, особено ако отиваш по време на намаленията.