Почернен баща с шокиращи разкрития за трагедията в „Миджур”

1
126
Добави коментар

Бавят разглеждането на делото на втора инстанция за взрива в „Миджур”, при който преди 5 години загинаха 15 души. Апелативният съд по закон трябваше вече да е започнал работата по него, но явно някой има интерес неговият старт да се бави. Това предположи Димитър Димитров, баща на починалия при експлозията Михаил Димитров, пише Lupa.bg.

„ЕК забранява вноса на противопехотни мини, но собственикът на фирма „Видекс” Валери Митков, който бе подсъдим, но оправдан, ги доставяше и утилизираше у нас. Това не става без съдействието на държавата.

Служители на Междуведомствения съвет към МС и Междуведомствената комисия към Министерството на икономиката са издали на Митков съответните разрешителни за тази дейност. Така че не само Митков, но и държавата е нарушила закона”, категоричен е почерненият баща.   

„Делото за взрива от самото начало се бави. Трябваше да пиша жалба до Инспектората на ВСС, за да изготвят мотивите за оправдаването на виновните. Три години и половина то продължи и накрая виновни няма”, каза още Димитър Димитров.

На 1 октомври 2014 година в завода за боеприпаси „Миджур” край видинското село Горни Лом след мощен взрив смъртта си намериха 15 души – бащи, синове, майки и дъщери. Тогава собственикът на фирма „Видекс” Валери Митков обяви, че експлозията се дължи на „външна намеса”.