Септемврийски Празници в Пехчево

1
144
Добави коментар
gptravelbg
gptravelbg

Берово

Берово е град разположен в Източната част на Република Македония. Градът се намира в подножието на Малешевска планина, в близост до Беровското езеро. Градът попада в умерено-континенталната климатична зона като влияние оказва и горепосочената планина. Надморската височина на града е 925 метра. Населението му наброява над 7 000 души.
Градът има дългогодишна история като в него са открити останки от желязната епоха, от римско време, от Късната Античност и Средновековието. В местността могат да се видят некрополи и няколко селища от различни периоди. Като за най-дълго просществувало селище се смята Ковачилница, което е било от желязната епоха до Средновековието.
Градът привлича своите посетители с високата си надморска височина и най-високото място Обзона, от което се открива прекрасна гледка към други високи върхове покрити със сняг и оттам идва наименованието на града Македонската Швейцария. Занаятите в града са се запазили и до днес, като най-изявени такива са дърворезба, кожухарство, златарство и други. Забележителни в града са средновековните църкви Св. Архангел Михаил, Св. Богородица и Рождество на Пресвета Богородица. Берово е градче, което може да ви плени със спокойствието си и гостоприемността на неговите граждани.