Метеора

1
172
Добави коментар
gptravelbg
gptravelbg

1 ден София – Кулата – Солун – Катерини
Тръгване от гр.София в 6:30 ч.за Република Гърция. Пристигане в гр. Солун – възможност за посещение на Бялата кула, църквата „Св.Димитър“, градската крепостна стена, арката на Галерий, ротондата „Св. Георги“, площад Аристотелис и др. Отпътуване за Катерини. Настаняване в хотел ***  в района на Паралия Катерини. Свободно време за разглеждане на курортния комплекс. Организирана вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

2 ден Катерини – Каламбака – Метеора – Катерини
Закуска. Отпътуване за Метеора – едно уникално място /Осмото чудо на света/, съчетало природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от скални образувания, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Разглеждане на Големия Метеор „Преображение Господне“ един от шестте функциониращи манастира. Разходка в гр. Каламбака – живописно градче в подножието на уникалните скали на Метеора. Връщане в Катерини, по пътя се спира в долината Темпи за разглеждане на параклиса „Св.Параскева“ и извора на Афродита. Връщане в хотела привечер. Свободно време. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка. 

3 ден Катерини – Вергина – Едеса – София
Закуска. Отпътуване за Вергина – първата столица на древното македонско царство. Свободно време и възможност за посещение на гробницата музей на Филип ІІ Македонски. Отпътуване за гр.Едеса – един от най-красивите градове на Гърция, построен между четири планини. Фото-пауза на красивите водопади. Свободно време за разходка в китното градче. Отпътуване за България. Пристигане в гр. София вечерта.