Шефът на Агенцията за малки и средни предприятия плюе по правителството

1
168
Добави коментар

Големи компании вече се изнасят от страната, а други предупреждават, че ще преустановят работата си у нас, заради новите разпоредби в наредбата за управлението и отчитането на продажбите в НАП. Туризмът и търговията с горива са сред най-засегнатите сектори.

Шефът на Агенцията за малките и средни предприятия Бойко Таков предупреди, че големи фирми напускат страната: “Отпорът ще бъде голям, дори и заради тази наредба ще се прехвърлят, дори вече чувам, че някои вече са се прехвърлили в съседни държави“, заяви Таков, цитиран от БНР.

До 31-ви юли бензиностанциите трябва да вкарат в употреба новия софтуер за управление на продажбите, който обаче трябва да бъде тестван преди това.

Заради сривът в сървърите на Приходната агенция тестовете не са проведени, а без сертификат от 1-ви август търговците на горива не могат да работят и трябва да решат да затворят ли обектите или да нарушават данъчното законодателство.

Проблеми има и за бизнесът, който трябва да въведе софтуера за управление на продажбите до 30-ти септември.

Бойко Таков е от хората на „Атака“ и Волен Сидеров. Той е приближен до ДПС чрез министъра на икономиката Емил Караниколов.